Dynamon vuoden avauspelissä vastassa PoNoVo

08.01.2019

Dynamon kevätkausi käynnistyy torstai-illan arkipelillä, jossa vastustajaksi saapuu Lappeenrannan Ponovo.

PoNoVo

Dynamon vastustajaksi asteleva lappeenrantalaisjoukkue kuuluu sarjan kivikovaan kärkikaartiin. Lappeenrantalaiset majailevat tällä hetkellä sarjan sijalla 2. Joukkue on saalistanut yhdeksästä pelistä 8 voittoa ja kärsinyt yhden tappion. Yhden voitoistaan Ponovo on ottanut niukasti rankkareiden jälkeen, mutta loput voittopelinsä lappeenrantalaisnippu on voittanut selkeillä, vähintään 4 maalin erolla. Ainoan tappionsa Ponovo kärsi sarjakärki Voimaa vastaan Imatralla. Meno on siis ollut syyskaudella melkoisen vakuuttavaa ja tarvitsee tapahtua suoranaisia ihmeitä, jotta lappeenrantalaiset onnistuvat itsensä vielä tiputtamaan pois playoff-paikalta. Tällä hetkellä playoff-viivan alapuolella ensimmäisellä kärkkyjän paikalla majailevaan Hatsinaan on jo 9 pistettä matkaa. Tilastoista kerrottakoon vielä huomionarvoisena, että lappeenrantalaiset ovat yhdeksään otteluun päästäneet selkeästi vähiten maaleja koko sarjassa. Palloa on Ponovon nuotasta kaivettu ainoastaan 38 kertaa, joten puolustuspeli on selkeästi lappeenrantalaisilla hyvin uomissaan.

Ponovon pelaajistosta puhuttaessa ei voi sivuuttaa joukkueen ja koko sarjan nimekkäintä pelaajaa, Risto Töllikköä. Täksi kaudeksi Oilersin ja NST:n kausien jälkeen Ponovoon siirtyneen Töllikön profiilista Kaakkois-Suomen 2-divariin kertoo se, että montaa toista mm-finaalissa maalin tehnyttä pelimiestä sarja tuskin koskaan tulee näkemään. Töllikkö operoi Ponovon huippuvaarallisen ykköskentän pakistossa ja on tehnyt komeat tehot 8+9 yhdeksään otteluun. Ponovon koko ykköskenttä on varmasti yksi sarjan kokonaisuutena parhaita kenttiä ja Töllikön lisäksi Ponovon ykköstykit V-P Rouhiainen, sekä Juho Kaila ovat nakutelleet kummatkin lähemmäs 20 pistettä alkukauteen. Varsinkin Kailan 15 maalia kahdeksaan otteluun on erinomainen saldo.

Ponovo ei kuitenkaan ole täysin yhden kentän varassa, vaan joukkueen vahvuus piilee siinä, että loputkin kentät pystyvät tasaisen varmaan suorittamiseen. Ponovo on pallollisena erityisen vahva joukkue ja puolustuspäässä myös huippumiehet jaksavat puolustaa nöyrästi omaa maalia. Kun maalin suulle on heittää tasaisen vahvasti torjuneesta maalivahtikolmikosta kuka vain, on lappeenrantalaisjoukkue vaikea voitettava kaikille sarjan joukkueille. Nähtäväksi jää millaisella rosterilla Ponovo lähtee matkustamaan torstai-illan arkipeliin melko pitkän matkan päähän Hämeenkoskelle. Tähän mennessä myös ykkösmiehet ovat vierasreissuillakin hyvin esiintyneet, mutta lopullinen kokoonpano selviää vasta torstaina.

Dynamo

Dynamon syyskausi oli rehellisesti sanoen murheellinen. Kymmenen ottelua, 2 voittoa, 8 tappiota. Viime kauden playoff-ryhmältä varmasti odotettiin ainakin Dynamoleirissä parempaa suoritusta. Toki rosteri on vaihtanut jonkin verran ja kaudet ovat aina erilaisia, niin silti syyskausi meni kaikesta huolimatta reilusti alakanttiin. Lähes ehjä 60-minuuttinen nähtiin tällä kaudella ainoastaan kertaalleen ja sekin kotipelissä aina sytyttävää Pelicansia vastaan. Siinä ottelussa nähtiin, että koskelaisilla on potentiaalia ottaa myös isoja voittoja. Kauden suorituksia onkin vaivannut selkeä epätasaisuus. 40 minuuttia saattaa olla erittäin hyvää peliä, mutta pelin sisällä käyneet notkahdukset ovat maksaneet monta sarjapistettä.

Nyt joukkue on palannut 2,5 viikon mittaiselta treenitauolta kevätkaudelle ja muutamat joukkueharjoitukset on saatu vedettyä läpi. Katseet onkin Dynamoleirissä jo suunnattu tiukasti torstaina pelattavaan Ponovo-otteluun. Joukkueiden kauden aiempi kohtaaminen Lappeenrannassa päättyi Ponovon 8-4-voittoon, mutta Dynamolla oli ottelussa saumat aina voittoon asti. Kolmannen erän jäähyt kostautuivat silloin, mutta kelpo esitys siihen asti luo uskoa siihen, että kotikentällä Ponovo on kaadettavissa.

Dynamolla oli muutamia loukkaantumisia syyskauden loppupuoliskolla, mutta nyt näyttää siltä että miehet ovat suurimmalti osin tervehtyneet. Dynamon lopullinen rosteri selviää torstaina, mutta tällä hetkellä koskelaiset näyttävät saavan jalkeille täydet kentälliset. Ulkomailla alkukauden viettäneen Tuomas Kurun kauden avaussarjapeli on mieluisa asia ja on hienoa nähdä mies jälleen tositoimissa Dynamopaidassa. Toinen tärkeä rosteriin palaava palanen, on nilkkavammasta kärsinyt Jussi Toitturi. Toitturi saatiinkin puhelimen päähän kommentoimaan omaa ja joukkueen tilannetta.

”Kevätkaudelle ruvetaan toteuttamaan joukkueena niitä asioita mitä on koko syksy treenattu. Jokaiselta vaaditaan nyt parempaa sitoutumista ja isoa tasonnostoa loppukauteen”. Toitturin omien sanojen ja kylillä liikkuneiden huhujen mukaan nuoremman Toitturin joulutauko on mennyt nilkkaa parannellessa ja tankatessa energiaa kevätkauteen. ”Tankattu on ja pelikunto on näillä näkymin hyvä”, Toitturi kiteyttää.

Sankoin joukoin Koskihallille torstaina 10.1 katsastamaan joukkueiden uuden vuoden kunto. Peli vihelletään käyntiin klo 19.00.

29.05.2019Heinäjuoksu 2019
09.05.2019Edustuksen Try Out 23.5
18.03.2019Dynamo otti ensimmäisen kiinnityksen kakkosdivaripaikkaan
16.03.2019Karsinnat käyntiin sunnuntaina!
11.03.2019Eskareitten ja ekaluokkalaisten salibandykerto lähti liikkeelle!
07.03.2019Dynamo päätti runkosarjan kotipelit tappioon
03.03.2019Sudet vieraaksi viimeiseen runkosarjan kotipeliin
26.02.2019Dynamolle jälleen voitokas Mikkelin reissu
19.02.2019Dynamo haki vieraspisteet Mikkelistä
05.02.2019Dynamolle tappio lauantai-illan ottelusta

Siirry arkistoon »