Edustus - Sudet (8 - 4)

Aika: 30.9.2016 19.00
Paikka: Koskihalli
Sarja: Miesten 2. divisioona

Salibandykausi pyörähti Dynamon osalta käyntiin tyylikkäällä voitolla Kouvolan Susista viime perjantaina. Ottelusta ei vauhtia puuttunut, sillä jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen Dynamo pääsi yrittämään maalintekoa rangaistuslaukauksesta, jota laukomaan asettui Jere Karjalainen. Susien maalivahti veti kuitenkin pidemmän korren ja torjui Karjalaisen yrityksen. Tilanteesta seurannutta ylivoimaa Dynamo ei onnistunut hyödyntämään. noin yhdentoista ja puolen minuutin pelin jälkeen Dynamolle kuitenkin tarjoutui uusi paikka yrittää ylivoimaosumaa. Ylivoimaosumaksi maalia ei kuitenkaan kirjattu, sillä Susien jäähy ehti päättyä sekuntia ennen kuin Dynamon Ville Toitturi ampui pallon Susien verkkoon. Tämän jälkeen Dynamon onnistui tehdä kaksi maalia lisää melko nopeassa tahdissa Jussi Toitturin ja Timo Kahilan toimesta, näin ollen erätauolle siirryttiin Dynamon 3-0 johtoasemassa.

Toisen erän alkupuolella Sudet saivat pelin juonesta kiinni ja saivat painetta aikaiseksi Dynamon päätyyn. Tästä johtuen Dynamolaiset joutuivat pari kertaa rikkomaan jäähyn arvoisesti, minkä seurauksena Sudet kavensi pelin 3-1: een ajassa 29.33. Dynamolaiset saivat kuitenkin pelinsä rauhoitettua ja Jani Arponen kuittasi Susien kavennuksen laukomalla pallon maaliin kasvattaen Dynamon johdon taas kolmeen maaliin. Maalin myötä ote pelistä siirtyi taas Dynamolle ja pallo löysi tiensä uudelleen Susien verkkoon alle puoli minuuttia edellisen osuman jälkeen, maalin tekijänä toimi kahden maalin iltaa viettänyt Jussi Toitturi. Myös erinomaisesti pelannut Jani Arponen nosti illan maalisaldonsa kahteen, kun hän sai tilaa kovalle ja tarkalle laukaukselleen, joka upposi vastustamattomasti Susien maalivahdin selän taakse. Toiselle erätauolle siis mentiin Dynamon johtaessa ottelua 6-1.

Sudet aloitti kirinsä kolmannen erän puolenvälin tietämillä kun vieraiden Tatu Laine kavensi ottelun 6-2: een. Paria minuuttia myöhemmin Laine laukoi pallon maaliin uudelleen Susien pelatessa ylivoimaa ja lisäksi ilman maalivahtia. Tommi Konttinen pääsi kuitenkin katkaisemaan vieraiden kirin taiteillessaan pelin 7-3: een. Vain minuutti tästä ja Dynamon päädyssä olleen sekavan tilanteen jälkeen tuomari risti kätensä päänsä päällä rangaistuslaukauksen merkiksi ja Susien Petri Pöntinen pääsi koettamaan taitojaan Dynamon maalilla pelannutta Santeri Savolaista vastaan. Tällä kertaa Pöntisen kikat purivat ja hän laukoi pallon ohi Savolaisen kaventaen joukkueensa takamatkan kolmeen maaliin. Erän lopussa Dynamon Jere Karjalainen kuitenkin laukoi pallon vieraiden tyhjänä ammottavaan maaliin Susien hakiessa kavennusta ilman maalivahtia. Karjalaisen osuma jäi pelin viimeiseksi ja näin ollen Dynamo juhli arvokasta 8-4 voittoa sarjan avauspelistä.