Troopers otti niukan voiton Dynamosta Imatralla

22.10.2019

Kosken Dynamo matkasi lauantaina jo toista kertaa tänä syksynä Imatralle salibandyn 2-divisioonan vieraspeliin. Tällä kertaa pisteitä ei tarttunut mukaan, vaan kotijoukkue Troopers oli parempi luvuin 7-6.

Hieman vajaalla kokoonpanolla matkan tehnyt Dynamo aloitti jälleen ottelun tehottomasti ja jäi ensimmäisessä erässä ilman maaleja hyvistä paikoista huolimatta. Troopers oli omissa paikoissaan huomattavasti tehokkaampi ja onnistui ensimmäisessä erässä kahdesti maalinteossa.

Toisen erän alku oli Dynamolle yhtä vaikea kuin tappiollisessa SB Heinola Akatemia pelissäkin. Erää oli pelattu vain vajaa neljä minuuttia, kun Troopers oli onnistunut jo kahdesti. Tässä vaiheessa valmentaja Aki Markkola käytti Dynamon aikalisän. Toivottua tulosta ei nähty aivan heti, vaan seuraavastakin maalista vastasi Troopers, joka johti näin ottelua jo 5-0 ennen puoliväliä.

Jere Karjalainen onnistui puolen tunnin pelin jälkeen vihdoin avaamaan Dynamon maalitilin ohjaamalla pallon hienosti ohi Troopersin maalivahdin. Heti seuraavassa vaihdossa Dynamon paine jatkui ja myös Tomi Rajala onnistui tekemään maalin hieman samankaltaisella ohjauksella.

Dynamon vahva hallinta ottelussa sai jatkoa, kun Leevi Laitista rikottiin maalintekotilanteessa, josta seurauksena rangaistuslaukaus. Maali jäi syntymättä, mutta peli ehti käydä vain puoli minuuttia, kun Dynamo sai uuden mahdollisuuden erikoistilanteesta. Troopers pelaajan maila osui kulmaväännössä Sami Tikkaa silmäkulmaan ja tilanteesta seurasi viiden minuutin ylivoima.

Harmittavasti ylivoimassa näkyi ilmeisesti usean siinä normaalisti olevan pelaajan puuttuminen kokoonpanosta ja kokeilemassa käyneet koostumukset eivät onnistuneet viisiminuuttisen aikana kertaakaan maalinteossa. Seitsemän sekuntia ennen toisen erän päätöstä Vili Ahola onnistui kuitenkin tärkeällä pukukoppimaalilla luomaan yhä uskoa omiinsa kaventaen tilanteeksi 5-3.

Komannessa erässä kiri ei saanut toivottua jatkoa vaan Troopers onnistui jälleen siirtymään kolmen maalin johtoon, kun erää oli pelattu viisi minuuttia. Seuraavaa maalia saatiin odotella ottelun viimeiselle viisiminuuttiselle, jolloin Rajala toi Dynamon jälleen kahden maalin päähän illan toisellaan.

Kolmisen minuuttia ennen loppua Dynamo ryhtyi hakemaan kavennusmaalia ilman maalivahtia. Troopers onnistui kertaalleen tekemään maalin tyhjään verkkoon, ennenkuin ottelun viimeisellä minuutilla Dynamon viimeinen ponnistus tuotti kaksi maalia ilman maalivahtia. 7-6 kavennusmaalin jälkeen pelikellossa oli kuitenkin jäljellä vain yhdeksän sekuntia ja ottelussa ei enää enempää osumia nähty.

Tehokkaimpia olivat Jere Karjalainen (1+2), Tomi Rajala (2+0) ja Ilkka Heikkinen (1+1). Valmentaja Markkolan ei ottelun jälkeen tarvinnut kauaa pohtia mikä meni pieleen.

- Jälleen vaikea alku ja vastustaja pääsi karkumatkalle. Myös erikoistilanteet kaipaavat hiomista.

Tilastot.

Maanantaina Salibandyliiton tiedoitustilaisuudessa arvottiin Suomen Cupin viidennen kierroksen otteluparit. Kosken Dynamo ei ole ennen näin pitkälle Cupissa edennyt. Pitkäksi voi matka koitua myös kilometreissä, kun seuraavaan cup-peliin vastus löytyy otteluparista Löysätempo (Mikkeli, 3.div) vastaan LeBa 96 (Kontiolahti, 2.div).

Dynamo arvottiin vierasjoukkueeksi, joten tie voi hyvinkin viedä seuraavaksi Pohjois-Karjalaan. Sitä ennen luvassa on kuitenkin 2-divisioonan kotiottelu 2.11. klo 17:00 mikkeliläistä Hatsinaa vastaan.

24.08.2023Hämeenkoski-päivä 2023
16.08.2023Kosken Dynamon edustusjoukkueen kausi 23-24 päättyy ennenaikaisesti Suomisarjan kynnyksellä.
02.05.2023Torstaina vielä yksi Try-out -tapahtuma.