Dynamolle kirvelevä tappio paikalliskamppailussa

12.12.2018

Kosken Dynamon miehet ja SB Heinola kohtasivat itsenäisyyspäivän aattona Koskihallilla pelatussa Kaakkois-Suomen 2-divisioonan paikalliskamppailussa. Dynamolle pisteet olisivat tulleet enemmän kuin tarpeeseen, sillä voitolla koskelaiset olisivat nousseet päivän vastustajan edelle sarjataulukossa. Tarjolla olleeseen pistepottiin eivät lopulta kotijoukkueen hermot riittäneet, sillä Dynamon sysimusta kolmas erä riitti kääntämään ottelun vierailijoille lukemin 6-9 (2-0, 3-2, 1-7).

Ensimmäisen erän alku mentiin varovaisissa merkeissä puolin ja toisin. Kummallakaan joukkueella ei ollut hirveästi kiirettä vastustajan kenttäpuoliskolle ja näin ollen maalipaikatkin jäivät melko vähille. Pallonhallintajaksot jakautuivat melko tasaisesti kummallekin joukkueelle. Karvauspelinkin ollessa maltillista, nähtiin Koskihallilla melko rauhallinen ja tunnusteleva ensimmäinen erä. Kotijoukkue Dynamo oli kuitenkin harvoissa maalipaikoissa tehokkaampi onnistuen ensimmäiseen erään kahdesti.

Toisessa erässä peli oli jo hieman avonaisempaa, vaikka kumpikin joukkue yritti pitää mahdollisimman varmasti palloa itsellään ja sitä kautta kontrolloida pelitapahtumia ja pelin tempoa. Maaleja tässä erässä nähtiin yhteensä 5, Dynamon osuessa kolmesti ja vierasjoukkue Heinola kahdesti. Heinolan Kimi Paasonen kavensi ensin reilun 3 minuutin pelin jälkeen, mutta Dynamo vastasi tähän vahvasti, kun ensin Aku Kapulainen vei kotijoukkueen jälleen kahden maalin karkumatkalle ja hetkeä myöhemmin Henri Nummela laukoi lukemat jo 4-1:een. J-P Utriainen toi vielä ennen erän puoltaväliä vieraat jälleen kahden maalin päähän. Heinolan hankkima alivoima kuitenkin kostautui hetkeä myöhemmin, kun muutoin hyvin pelannut vieraiden alivoimaporukka unohti kertaalleen Dynamon Ville Toitturin vapaaksi ja kapteeni ei tästä erehtynyt. Lukemat 5-2:een ja Dynamo erätauolle kolmen maalin johdossa.

Kolmas erä olikin Dynamon kannalta varsinainen murhenäytelmä. Koskelaisten on ollut tällä kaudella äärimmäisen hankala pelata ehjää 60-minuuttista peliä ja jälleen heikko hetki sattui tähänkin otteluun. Heinola alkoi erässä vyöryttää entistä kovemmalla tarmolla hyökkäyksiä koskelaisten päätyyn ja nimivahva vierasjoukkue näytti kotijoukkueelle maalinteon mallia osuen yhteensä 7 otteeseen Toki 2 maalia näistä SB Heinola teki tyhjään maaliin, mutta silti kolmas erä oli vierasjoukkueelta mahtava esitys. Dynamon kolmatta erää ei helpottanut se, että upeasti ottelussa pelannut maalivahti Joona Ojala joutui tulemaan vaihtoon jalkavaivojen takia 5-4-tilanteessa.

Dynamon kapteeni Ville Toitturi oli pettynyt joukkueen kolmannen erän esitykseen, mutta näki myös pelissä hyvääkin.

- Kaks ekaa erää oli ihan melkeinpä kauden parasta peliä meiltä, et kaveri ei päässy ees kunnon maalintekopaikoille, mutta vikassa erässä tuli sit taas se tällä kaudella perinteinen yksi todella synkkä erä peliin, mikä sit hävittiin 1-7 niin jäi taas pisteet saamatta. Mutta lisää reeniä vaan, niin kyllä se siitä paranee.

Dynamo mittelee seuraavan kerran pisteistä perjantaina 14.12, kun joukkue matkustaa Imatralle sarjakärki Voiman vieraaksi.

29.05.2020Edustuksen try out -tapahtumat
27.05.2020Päättyneen kauden palkitut julki
14.05.2020Suomisarjan lohkojako selvillä
06.05.2020Heinäjuoksu 2020 peruutettu
18.04.2020Kausikortit Suomisarjaan nyt myynnissä
07.04.2020Joukkueen kasaus kaudelle 2020/2021 käynnissä
27.03.2020Salibandyliitto on määritellyt joukkueiden sarjatasot: Edustus nousee Suomisarjaan, Legends jatkaa nelosdivarissa
13.03.2020Myös yleiset vuorot keskeytetty toistaiseksi | Edustuksen kauden lyhyt yhteenveto
12.03.2020PoNoVo-peli peruttu | Salibandyliiton sarjat pysähtyvät koronaviruksen vuoksi
08.03.2020Edustus lähtee viimeiselle kierrokselle sarjakärjestä

Siirry arkistoon »