Edustukselle tärkeä jatkoaikavoitto syyskauden päätösottelusta Lappeenrannasta

16.12.2019

PoNoVo kaatui hienon nousun päätteeksi jatkoajan viimeisellä sekunnilla tulleella Ilkka Heikkisen maalilla 6-7.

Ottelu alkoi Dynamon kannalta huonosti, kun jo toisessa vaihdossa Ponovo pääsi helpolla vastaiskuun, joka päättyi varmaan viimeistelyyn Santeri Savolaisen selän taakse. Paikkoja erässä nähtiin molemmissa päissä Ponovon ollessa enemmän pallollisena.

Erän loppupuoliskolla tullut 2-0 maali oli myös harmittavan helppo, kun kotijoukkue pääsi hyödyntämään maalin edustalta Dynamon puolustajan harhasyötön. Erän viimeisellä minuutilla nähtiin kuitenkin tärkeä kavennusmaali, kun Leevi Laitinen löi paluupallosta takatolpilta sisään entisen Dynamo-maalivahti Arttu Lassilan torjuman laukauksen.

Ponovo hallitsi ottelussa ajoittain pitkiä jaksoja pallollisena, mutta suuremmalta paniikilta Dynamon puolustusalueella vältyttiin. Hallinta tuotti kuitenkin toisen erän alkupuoliskolla tulosta, kun kotijoukkue karkasi jo 4-1 johtoon. Toisessa maaleista oli jälleen Dynamo-pelaajan huolimattomuudella osuutta asiaan.

Ilkka Heikkisen kaukolaukaus toi Dynamon taas kahden maalin päähän, mutta lukuisista hyvistä paikoista huolimatta toista kavennusmaalia ei onnistuttu tekemään. Ponovo juhli maalia erässä vielä kertaalleen, joten viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 5-2.

Ottelun kuluessa taitavan ja hyvin palloa liikuttavan kotijoukkueen otteissa alkoi näkymään kenties pientä väsymistä. Liikkuminen hidastui ja virheiden määrä kasvoi. Dynamo ei taaskaan joutunut radikaalisti muuttamaan peliään takamatkasta huolimatta, vaan pelasi omilla vahvuuksillaan läpi ottelun. Kaksinkamppailut kääntyivät selvästi vierasjoukkueelle ja pallonriistoihin päästiin useammin ja vaarallisemmissa paikoissa.

Kolmannen erän alkuun Dynamo sai hankituksi ylivoiman, jota se ei jättänyt hyödyntämättä. Jäähyn hankkinut Jussi Toitturi toimi itse maalin viimeistelijänä Riku Hakalan syötöstä. Erän puolivälissä Ponovon ylimielinen ajan kuluttaminen kolmen pelaajan voimin oman maalin selustassa kostautui, kun Laitisen ja Konttisen onnistui riistää pallo, jälkimmäisen noustessa sen kanssa keskustaan viimeistelemään 5-4 kavennus.

Kylmää vettä tuli kuitenkin heti niskaan, kun Ponovon vaarallinen ykköskenttä palautti jälleen johdon kahteen maaliin. Tapahtumarikas pariminuuttinen sai jatkoa, kun Dynamo pääsi toista kertaa ottelussa ylivoimalle. Tällä kertaa maalin löi edellisen kotiottelun tapaan pienestä kulmasta sisään Ville Toitturi, Jussin toimiessa nyt syöttäjänä.

Vahvan erän pelannut Jussi toi Dynamon tasoihin lyömällä sisään Hakalan ja Konttisen järjestelemän pomppupallon. Jos kolmannessa erässä oli ollut joitain hetkiä pallon pyöriessä Dynamon päädyssä, joissa Savolainen oli torjunnoillaan tarjonnut mahdollisuuden joukkueelleen pysyä mukana taistelussa pisteistä, nyt puolestaan Dynamon kenttäpelaajat löivät painetta kohti Ponovon maalia, ja otteissa näkyi usko kolmen pisteen olevan tarjolla otettavaksi.

Voittomaalia ei kuitenkaan nähty erän lopussa kummankaan joukkueen toimesta, vaan ottelu venyi jatkoajalle. Viiden minuutin jatkoaikaa oli jäljellä kaksi minuuttia, kun Ponovo rikkoi jäähyn arvoisesti. Näytti jo siltä, että Ponovon alivoima onnistui selvittämään joukkueensa rangaistuslaukauksille, kun Heikkisen kaukaa toimittama pallo pomppi tolpan ja maalivahdin kautta sisään ottelun viimeisellä sekunnilla.

Kahden maalin miesten Ilkka Heikkisen (2+0) ja Jussi Toitturin (2+1) lisäksi useamman tehopisteen ottelussa Dynamolaisista keräsivät Leevi Laitinen (1+2), Riku Hakala (0+3), ja Tommi Konttinen (1+1).

Tilastot >>

Playoff-paikoista tasainen taisto

Sarjan jäädessä nyt joulutauolle on Dynamo hyvällä iskuetäisyydellä kolme pistettä sarjaa johtavaa Imatran Troopersia perässä. Väliin mahtuu kuitenkin kolme muuta joukkuetta, joten Dynamo on tällä hetkellä sarjassa viidentenä. Joukkue on löytänyt pelillisen identiteettinsä ja viime otteluiden tulokset ovatkin olleet sen mukaisia. Viiden ottelun voittoputkessa ja hyvässä hengessä matkaavan Dynamon kauden ensimmäiseen puoliskoon mahtuu makeiden voittojen lisäksi oikeastaan vain kaksi mahalaskua: hävityt kotiottelut Heinola Akatemiaa ja Hatsinaa vastaan.

Joukkueessa on hyvä roolitus ja moni on pystynyt nostamaan tasoaan viime kaudesta. Onnistujia löytyy laajalta rintamalta, joista mainittakoon sarjan pistepörssissä toisena majaileva maalipörssin kärki Jussi Toitturi (12+6). Sarjan syöttöpörssissä viidentenä oleva puolustaja Riku Hakala (4+10) on parantanut suoritusvarmuuttaan ja pelannut myös vahvan loppusyksyn.

Sarjataulukko >>

24.08.2023Hämeenkoski-päivä 2023
16.08.2023Kosken Dynamon edustusjoukkueen kausi 23-24 päättyy ennenaikaisesti Suomisarjan kynnyksellä.
02.05.2023Torstaina vielä yksi Try-out -tapahtuma.