Edustus voittoon SB Heinolasta

18.11.2019

Dynamo pelasi yhden ehjimmistä peleistään ja voitti kotiottelussaan perjantaina SB Heinolan luvuin 5-3. Hallille oli löytänyt kohtuullinen määrä yleisöä, vaikka samaan aikaan Suomen jalkapallomaajoukkue pelasi ratkaisevaa ottelua paikasta EM-kisoihin.

Sarjakärjessä otteluun lähtenyt SB Heinola oli Dynamolle hyvin tuttu vastus edeltäviltä kausilta 2-divisioonassa. Joukkueista löytyy tätä nykyä myös useita pelaajia, joilla on yhteistä historiaa aikuis- tai juniorijoukkueesta aikaisemmilta vuosilta. Heinolan vaarallisuus oli tiedossa, mutta Dynamo oli valmistautunut otteluun hyvin, kiinnittäen ennakkoon hieman normaalia enemmän huomiota vastustajan vahvuuksiin ja heikkouksiin.

Dynamon puolustuspelaaminen oli läpi ottelun todella kurinalaista, eikä Heinola päässyt juuri ylivoimahyökkäyksiin tai laukaisupaikkoihin parhaasta sektorista. Vierailijoiden laukaukset lähtivät joko pienestä kulmasta laitojen läheisyydestä tai hieman kauempaa Dynamon puolustusmuodon ulkopuolelta. Tällöin laukausten tiellä oli usein vähintään yksi kotijoukkueen pelaajista, joille kertyi ottelussa yli 30 peittoa, tai viimeistään Dynamon parhaana palkittu ja 21 kertaa torjunut maalivahti Santeri Savolainen.

Poissaolojen johdosta kahdella kentällisellä pelannut Dynamo väsyi hieman ottelun edetessä ja Savolainen joutuikin venymään muutamaan huipputorjuntaan kolmannessa erässä johtoasemaa puolustettaessa. Dynamo johti ottelua toisessa erässä parhaimmillaan 4-1, mutta kolmannen erän puolivälissä Heinola oli kahdella maalillaan kuronut tilanteeksi jo 4-3.

Tässä vaiheessa esimerkiksi allekirjoittaneen katse kävi tulostaululla ja mielessä hetkellisesti ajatus, että “vieläkö heillä on kymmenen minuuttia aikaa tasoittaa?”. Kaukalon puolelle astuttaessa ei epäuskoa kuitenkaan yhdenkään otteissa näkynyt ja viimeistään Jussi Toitturin komea laukaus kuusi minuuttia ennen loppua vahvisti harvinaisen ehjän 60-minuuttisen pelanneen kotijoukkueen luottamuksen kolmen sarjapisteen saamiseen.

Kuten asiaan kuuluu, aina jää myös jotain parannettavaa. Tällä kertaa Dynamon pelinavaus ei onnistunut aina aivan toivotulla tavalla. Joukkue malttoi kuitenkin hallita palloa pitkiä jaksoja pitäen siten Heinolan taitavat yksilöt irti pallosta. Dynamon pikaisen avausmaalin jälkeen koko ottelun tappioasemassa pelannut Heinola antoi ajoittain kovaa painetta Dynamon puolustajille, mutta suuremmalta hätäilyltä ja paniikilta vältyttiin tällöinkin.

Kotijoukkueen maaleista vastasivat järjestyksessä Tommi Konttinen, Ville Toitturi, Valtteri Welin, Nuutti Hakala, ja Jussi Toitturi. Nyt joukkue vetää viikonlopun verran happea, jonka jälkeen pelit jatkuvat 1.12. vierasottelulla Kouvolassa Susia vastaan ja 4.12. odotetulla kotiottelulla lahtelaista Pelicans SB:tä vastaan.

Tilastot>>

Maalikooste>>

24.08.2023Hämeenkoski-päivä 2023
16.08.2023Kosken Dynamon edustusjoukkueen kausi 23-24 päättyy ennenaikaisesti Suomisarjan kynnyksellä.
02.05.2023Torstaina vielä yksi Try-out -tapahtuma.