Edustukselle täydet kolme pistettä sarja-avauksesta

07.10.2019

Ilman tappioita syksyn harjoituspeleissä ja Suomen Cupissa pelannut Kosken Dynamo avasi vihdoin myös kautensa omassa 2-divisioonan lohkossa. Perjantaina 4. päivä joukkue matkasi itärajan tuntumaan Imatran Voiman vieraaksi. Dynamo kontrolloi kenttätapahtumia ja saavutti makoisan 4-2 vierasvoiton viime kaudella lohkon finaaleissa pelanneesta vastustajasta.

Maalinteon ottelussa aloitti Henri Nummela, joka oli noussut pakin paikalta Voima-puolustuksen keskustaan ja laukoi suoraan Jussi Toitturin syötöstä pallon maalin ylänurkkaan. Erän lopussa Jussi oli sitten itse asialla, kun hän löi pompun kautta Jere Karjalaisen tarjoileman ristipallon maalin perukoille.

Toisen erän alkupuoliskolla Tomi Rajala katkaisi vastustajan pitkän syötön ja lähti yksin vastaiskuun, joka päättyi komeaan laukaukseen etukulmasta sisään. Enempää maaleja ei Dynamo onnistunut paikoistaan huolimatta tekemään kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta toisaalta Voima ei ollut onnistunut vielä kertaakaan. Tässä vaiheessa Santeri Savolaisella oli kasassa kuusi torjuntaa, kun toisessa päädyssä maalivahdille niitä oli kertynyt 13.

Kauden ensimmäistä peliään pelannut Vili Ahola onnistui maalinteossa kolmannessa erässä, kun Voiman kokenut puolustaja epäonnistui paineenpurussa ja tarjoili pallon Vilille maalin edustalle.

Voima onnistui rikkomaan Savolaisen nollan kolmannen erän seitsemännellä peliminuutilla, kun oli Dynamon vuoro epäonnistua hyökkäykseen lähdössä kovan paineen alta pallon päätyessä maalin edustalle ja siitä lopulta Dynamon maaliin.

Mitään suurta kiriä ei Voima kuitenkaan saanut aikaiseksi tämän jälkeen, vaikka se ottikin pallonhallinnan vahvasti itselleen ja Dynamo tyytyi vetäytymään ja puolustamaan keskustaa tiiviisti.

Kaksi minuuttia ennen loppua Voima vielä herätteli kotiyleisön toiveita onnistumalla kertaalleen maalinteossa ilman maalivahtia. Takaa-ajo kuihtui kuitenkin lopullisesti pian maalin jälkeen, kun Valtteri Welin tuupattiin laitoja päin ja tilanteesta seurasi Voimalle rangaistus. Savolainen torjui viimeisessä erässä 8 kertaa ja Dynamo voitti ansaitusti 4-2.

Valmentaja Aki Markkola oli tyytyväinen mies kotimatkalla bussissa.

- Noudatimme omaa pelisuunnitelmaa. Voiman vieraana pitää rakentaa pelisuunnitelma tiiviin puolustuksen kautta ja siinä onnistuttiin hyvin.

Myös Dynamon parhaana palkittu Jussi Toitturi oli samoilla linjoilla.

- Hyvin pelattiin joukkueena ja puolustettiin nöyrästi. Hyökkäyspäässä pitää olla vielä terävämpi, mutta tänään tehtiin kuitenkin tarvittavat maalit.

Tilastot

Seuraavaksi Dynamo pelaa kotihallissa kahdesti viikonlopun aikana kun lauantaina 12. päivä klo 17 se saa sarjassa vastaansa SB Heinola Akatemian ja sunnuntaina klo 16 Suomen Cupin neljännellä kierroksella vieraaksi saapuu FBI Iisalmelta saakka. Liput 5€, alle 15-vuotiaat ilmaiseksi ja tuplaviikonlopun kunniaksi lauantain lipulla pääsee myös sunnuntain peliä katsomaan.

16.10.2019Tuplaviikonloppuna sekä karvas tappio että makea voitto
11.10.2019Edustuksella kahden kotipelin viikonloppu
07.10.2019Edustukselle täydet kolme pistettä sarja-avauksesta
06.10.2019Legends voittoihin kotiturnauksessa
02.10.2019Legendsin kausi starttaa kotiturnauksella
30.09.2019Edustus jatkaa voitokkaasti Cupissa
25.09.2019Kotiavauksessa vastaan Savitaipaleen Urheilijat
16.09.2019Rutiini riitti Suomen Cupin toisella kierroksella
13.09.2019Edustuksen kausi alkaa Suomen Cupin otteluilla
30.08.2019Kosken Dynamo valmistautuu kauteen harjoitusotteluilla

Siirry arkistoon »