Rutiini riitti Suomen Cupin toisella kierroksella

16.09.2019

Kosken Dynamon edustusjoukkueen kausi alkoi viime viikonloppuna kahdella voitolla, kun se selvitti tiensä Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle. Toisen kierroksen turnauksessa ei tällä kertaa tullut vastaan ainoatakaan tuttua kilpakumppania 2-divisioonasta, vaan muut joukkueet olivat alemmilta sarjatasoilta.

Turnausta edeltänyt viikko oli totutusti saunaillan jälkeen mennyt joukkueelta flunssan kanssa kamppaillessa. Dynamo sai kuitenkin jalkeille kaksi jokseenkin pelikuntoista kentällistä.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui MäVi Akatemia (4.div). Alku oli tunnusteleva ja sekava, mitä sopi odottaakin pelityyliltään täysin erilaista vastustajaa vastaan, kuin mihin Dynamo sarjapeleissä on tottunut. Pallo pomppi paljon ja molemmat joukkueet saivat puolittaisia paikkoja. Ensimmäisen erän ainoasta maalista vastasi Dynamo ja Jussi Toitturi.

Toisessa erässä peli alkoi asettua uomiinsa ja painopiste siirtyi vahvasti vastustajan kenttäpuoliskolle. Dynamo veikin erän helposti nimiinsä 4-0. Maaleista vastasivat Ville Toitturi, Tommi Konttinen, ja Henri Nummela kahdesti.

Kolmannessa erässä oli jo aika vahvasti pelailun makua MäVin passivoituessa entisestään ja Dynamon tyytyessä osin säästelemään voimia seuraavaan peliin. Erässä kakkoskenttä heräsi mukaan talkoisiin Sami Tikan ja Toni Salojoen maaleilla. Nummela täydensi vielä ottelun viimeisellä viisiminuuttisella hattutemppunsa ja teki loppuluvuiksi 8-0 Dynamolle.

Vastustajan passiivisesta karvauksesta ja puolustamisesta nauttivat erityisesti pakkipari Henri Nummela (3+1) – Riku Hakala (0+5). Riku ei vielä tässä ottelussa saanut omaa maalitiliään avattua, varsin tarmokkaasta yrityksestä huolimatta.

MäVi Akatemia -pelin tilastot>>

Toiseen peliin vastaan asettui 3-divisioonan SBS Hamina. Pelin henki oli selvä - voittaja pääsee jatkoon ja kotimatkalle, kun häviäjä puolestaan joutuu vielä jäämään hallille odottelemaan vastustajaa vasta tuntien päässä odottavaan viimeiseen ratkaisupeliin.

Dynamo sai hyvän alun ottelulle, kun jo kahden minuutin pelin jälkeen Toni Salojoki teki maalin puolustajaksi siirtyneen Ville Toitturin syötöstä. Hamina otti seuraavaksi kaksi perättäistä jäähyä ja kahden miehen ylivoimaa ei tarvinnut montaa kymmentä sekuntia pyörittää, kun Riku Hakala löysi itselleen sellaisen tilan mistä pistää pallon maaliin kenties jopa sata kertaa sadasta. Erän loppuun vielä Henri Nummela jatkoi maalitehtailuaan Rikun toimiessa jälleen syöttäjänä.

Hamina pääsi peliin mukaan paremmin toisessa erässä. Pienen huolimattomuuden seurauksena puolittaiselle karkumatkalle päässyt vastustaja viimeisteli tyylikkäästi kavennuksen Santeri Savolaisen ohi. Erän ainoasta Dynamo-maalista vastasi hyvän karvaustyönsä jälkeen hieman vastustajaa hassutellut Toni Salojoki.

Heti kolmannen erän alkuun Hamina pääsi ylivoimalla kaventamaan luvuiksi 2-4 ja lisäämään siten hieman painetta. Haminan aktiivinen kärkikarvaaja ei päässyt enää kuitenkaan yllättämään ryhdistäytynyttä dynamo-puolustusta ja peli pysyi suhteellisen hyvin hallinnassa. Savolainen torjui kaikki lähentely-yritykset ja Nummela löi jälleen viimeisellä vitosella ottelulle sinetin tavoilleen uskollisesti aivan vastustajan maalin edustalta. Todellista loppukiriä ei enää nähty ja ottelu päättyi 5-2, vaikka Hamina luonnollisesti yritti lopussa hakea kavennusta myös ilman maalivahtia.

SBS Hamina -pelin tilastot>>

Seuraavaksi Dynamo saa vastaansa jo yhden 2-divisioonassa pelaavan joukkueen tieltään raivanneen Savitaipaleen Urheilijat (StU). Joukkue pelaa Kaakkois-Suomen nelosdivaria, mutta osoitti yllätysvalmiutensa tiputtamalla alkavalla sarjakaudella Dynamon lohkossa pelaavan SB Heinola Akatemian. Ottelu pelataan Hämeenkosken Koskihallissa sunnuntaina 29.9 kello 16:00. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Suomen Cupissa testataan kansainvälisen salibandyliiton IFF:n peliaika- ja pelaajamääräkokeilua. Turnausvaiheen jälkeen pelattavat yksittäiset ottelut pelataan 3x15 min tehokkaalla peliajalla. Tarvittaessa pelataan 10 minuutin jatkoaika ja rangaistuslaukauskilpailu viidellä laukojalla. Erätauon pituus otteluissa on 10 minuuttia. Otteluihin saa nimetä ottelupöytäkirjaan vain 17 pelaajaa (normaalisti 20) ja 5 toimihenkilöä. Kokemukset koostetaan kauden päätteeksi ja niistä raportoidaan IFF:lle.

24.08.2023Hämeenkoski-päivä 2023
16.08.2023Kosken Dynamon edustusjoukkueen kausi 23-24 päättyy ennenaikaisesti Suomisarjan kynnyksellä.
02.05.2023Torstaina vielä yksi Try-out -tapahtuma.