Dynamo päätti runkosarjan kotipelit tappioon

07.03.2019

Kosken Dynamon miesten edustuksen runkosarjan kotipelit Kaakkois-Suomen 2-divisioonassa päättyivät harmillisen niukkaan tappioon. Vierasjoukkue Kouvolan Sudet haki pisteet Koskihallilla sunnuntaina 3.3 pelatusta ottelusta lukemin 6-7 (4-2, 0-2, 2-3).

Ottelun ennakkoasetelmat enteilivät tiukkaa kamppailua, sillä joukkueiden aiempien kausien kohtaamiset olivat olleet usein melko tiukkoja vääntöjä. Lisäksi kutkuttava sarjatilanne, jossa Susilla oli vielä pelissä playoff-paikka ja Dynamolla karsintojen välttäminen, loivat otteluun ylimääräisen latauksen.

Ensimmäisen erän alkuun Sudet pääsi heti koittamaan ylivoimapeliä, mutta koskelaisten onneksi kouvolalaiset eivät maalinteossa onnistuneet. Ensimmäinen erä ennätti vanheta reilut 9 minuuttia, kun ottelun avausmaali nähtiin. Riku Hakalan viuhuva rannelaukaus siniviivan tuntumasta heilahti Susien maaliverkkoon ja Dynamo siirtyi ottelussa johtoon. Maalin jälkeinen vaihto oli kuitenkin myrkkyä Dynamolle, kun vain 16 sekuntia maalista Sudet onnistui tasoittamaan pelin 1-1:een. Loppuerä oli kuitenkin Dynamon. Kotijoukkueen saadessa pallollista peliään hyvin toimimaan joutui vierasjoukkue rikkomaan kolmeen otteeseen jäähyn arvoisesti. Dynamon ylivoima oli tehokasta ja kotijoukkue rankaisi Susien jokaisen jäähyn aikana kertaalleen. Erän loppuun Sudet sai hieman peliään kuntoon jäähysekoilujen jälkeen ja kouvolalaiset onnistuivat lopulta kaventamaan erän loppulukemiksi 4-2.

Toinen erä oli Dynamolta heikompi kuin ensimmäinen. Varsinkin pitkien hyökkäyksien saaminen Susien kenttäpäätyyn osoittautui haasteelliseksi. Kotijoukkue myös luopui pallosta aivan liian helposti ja kouvolalaiset saivat sitä kautta pallonhallintaa itselleen. Sudet oli toisessa erässä niskan päällä ja kouvolaiaset onnistuivat myös maalinteossa kahteen otteeseen, Dynamon jäädessä tässä erässä nollille. Näin ollen kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavassa 4-4-lukemissa.

Kolmannen erän alkuun kotijoukkue Dynamo tuli erittäin hyvällä asenteella. Dynamon vyöryttäessä hyökkäyksiä Susien päätyyn tuntui, että vierasjoukkueen vahva toisen erän pelaaminen oli kadonnut tyystin jonnekin. Ottelun panokset selkeästi näkyivät myös joukkueiden tunnetasossa, sillä kummankin joukkueen pelaajilla oli hieman liikaa asiaa tuomareille lähes jokaisen vihellyksen jälkeen. Dynamon vahva painostus tuottkin tulosta, kun ensin reilun minuutin pelin jälkeen Dynamopaitaan kevätkaudeksi liittynyt Nuutti Hakala onnistui maalinteossa. Pallo ranteella yläkulmaan ja Dynamo 5-4-johtoon. Erän vanhettua reilut 8 minuuttia, Dynamo kasvatti johtoaan kahteen maaliin Saku Lehden onnistuttua maalinteossa. Samassa ajassa Sudet käytti aikalisänsä, joka selkeästi piristi joukkueen tekemistä. Dynamolla oli edelleen useita paikkoja lisämaalien tekoon, mutta loput ottelun maaleista merkittiin kuitenkin kouvolalaisten maalisarakkeeseen. Ensin Samu Raatikainen ujutti vieraat maalin päähän ja loput kaksi maalia pääsi iskemään Susien parhaana palkittu Mika Anttila maalin edustalta. Dynamo haki lopussa vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta maalinteossa ei joukkue enää onnistunut.

Ottelun lopputulos 6-7 Susille tarkoittaa sitä, että Dynamo tulee varmasti karsimaan sarjapaikastaan 2-divisioonassa. Karsintapelien ajankohdista tiedotetaan Dynamon sosiaalisen median kanavilla, heti kun varmat pelipäivät varmistuvat.

24.08.2023Hämeenkoski-päivä 2023
16.08.2023Kosken Dynamon edustusjoukkueen kausi 23-24 päättyy ennenaikaisesti Suomisarjan kynnyksellä.
02.05.2023Torstaina vielä yksi Try-out -tapahtuma.