Sudet vieraaksi viimeiseen runkosarjan kotipeliin

03.03.2019

Sudet vieraaksi viimeiseen runkosarjan kotipeliin

Dynamon edustus saa runkosarjan viimeiseen kotipeliin vastaansa Sudet Kouvolasta. Ottelu on tuiki tärkeä kummallekin joukkueelle, sillä isot panokset on vielä pelissä.

Sudet

Kouvolalaisjoukkue majailee sarjan sijalla 6 ja on vielä tiukasti mukana playoffkamppailussa. Kun runkosarjaa on jäljellä 2 ottelua on Sudet kerännyt pelaamistaan 16 ottelusta yhteensä 24 pistettä. Playoff-viivan yläpuolella majailevaan SB Heinolaan on matkaa 3 pistettä, joten kaikki on vielä mahdollista playoff-paikan suhteen. Ottelun panokset ovat siis kouvolalaisille korkealla, koska viimeisessä pelissä Susilla on vastassa sarjajumbo-Löysätempo, joka Kouvolan parketilla pelattaessa pitäisi kuitenkin olla Susille melko varma voittopeli. Susien ja Heinolan väliin kiilaa vielä sarjan sijalta 5 löytyvä Troopers, jolla on myös vielä saumat playoffeihin, mutta heikohko kevätvire ja ainoastaan yksi peli jäljellä ja sekin sarjakakkonen Voimaa vastaan puoltaa sitä, että Troopers ei tule helpolla enää playoff-viivan yläpuolelle nousemaan. Nämä asetelmat tietävätkin äärimmäsen herkullista asetelmaa Hämeenkosken kamppailuun.

Sudet on melko vauhdikas joukkue, joka luottaa pallollisessa pelissään pelaajien jatkuvaan liikkeeseen. Sudet karvaavat usein melko ylhäältä usean pelaajan voimin ja varsinkin kotikentällään kouvolalaiset ovat totutusti pistäneet vastustajia ahtaalle. Sudet on myös käynyt napsimassa pari makoisaa vierasvoittoa. Muun muassa Imatran Voiman kaataminen vieraissa on kouvolaisryhmältä kova temppu. Eli sarjan haastavimman kentän, Kouvolan manskarin varassa Sudet ei todellakaan ole. Susien akilleen kantapää on selkeästi se, että kun peli sakkaa, niin silloin sakkaa kunnolla. Tästä todisteena muutamat pelit, joissa turpaan on tullut melko selkeinkin numeroin. Esimerkkeinä 6-17 tappio Voimalle ja 13-4 häviö Ponovolle.

Susien paras pistemies on melko odotetusti ollut Matias Palm. Mies pystyy operoimaan, niin hyökkääjän kuin pakinkin paikalta ja rightin puolelta pelaava, divarissakin Loviisan paidassa esiintynyt Palm on selkeästi joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja. Syksyllä joukkueiden kohdatessa ensimmäisen kerran Palm oli melko pitelemätön osuen kolmesti koskelaisten verkkoon.

Sudet lähtee siis ennakkosuosikkina otteluun. Toki myös paineet ovat playoffeihin haikailevilla kouvolalaisilla.

Dynamo

Dynamon tekeminen viime viikkoina on ollut hyvää. Kahdesta viimeisestä pelistä on tullut voitot, kun joukkue on käynyt kahdesti hakemassa pisteet Mikkelistä. Myös treeneissä tekeminen on ollut raikasta ja joukkue tuntuu syttyneen peleille hieman liian myöhään. Dynamon sarjasijoitus on tällä hetkellä kahdeksas, joka tarkoittaa sitä, että jos sijoitus säilyy, niin edessä on putoamiskarsinnat. Koskelaiset ovat toki vain 2 pisteen päässä sarjapaikan säilyttämisestä. Sarjapaikan säilyttäminen vaatii kuitenkin Dynamolta ainakin yhtä voittoa ja Hatsinan pupeltamista viimeissä peleissään. Panoksia siis on vielä Dynamollakin kahteen viimeiseen otteluun. Dynamolla onkin edessä tiivis viikonloppu ja alkuviikko, kun perjantaina treenataan, sunnuntaina Sudet ja heti tiistaina Vierumäellä runkosarjan päätösottelu SB Heinolaa vastaan. Nyt vaaditaan siis viimein sitä kauden parasta peliä, jotta runkosarjan saadaan rutistettua kunnialla loppuun.

Joukkueiden aiempi kohtaaminen Kouvolassa syyskierroksella päättyi Susien 11-8-voittoon. Ottelu oli Dynamolle vaikea, sillä varsinkin Susien vahva erikoistilannepelaaminen oli Kouvolan ottelussa koskelaisille myrkkyä. Varsinkin vaparien puolustamisessa koskelaisilla oli isoja hankaluuksia. Nyt treeneissä on panostettu näihin asioihin ja videot Susien kuvioista on käyty läpi, joten samanlaisia unohduksia ei toivon mukaan tähän otteluun enää nähdä.

Dynamolta hyvässä vireessä viime otteluissa on ollut pakin paikalla pari viimeistä peliä operoinut Henri Nummela oli luottavainen perjantaina ennen viimeistelytreenejä:

- Meininki joukkueessa on hyvä. Tekemisen taso on viimeaikoina ollut parasta mitä tällä kaudella on ollut. Susien kanssa ollaan pelattu vuosien saatossa paljon värikkäitä ja tasaisia otteluita ja varmasti voitto on sunnuntaina hyvällä puolustuspelillä otettavissa.

29.05.2020Edustuksen try out -tapahtumat
27.05.2020Päättyneen kauden palkitut julki
14.05.2020Suomisarjan lohkojako selvillä
06.05.2020Heinäjuoksu 2020 peruutettu
18.04.2020Kausikortit Suomisarjaan nyt myynnissä
07.04.2020Joukkueen kasaus kaudelle 2020/2021 käynnissä
27.03.2020Salibandyliitto on määritellyt joukkueiden sarjatasot: Edustus nousee Suomisarjaan, Legends jatkaa nelosdivarissa
13.03.2020Myös yleiset vuorot keskeytetty toistaiseksi | Edustuksen kauden lyhyt yhteenveto
12.03.2020PoNoVo-peli peruttu | Salibandyliiton sarjat pysähtyvät koronaviruksen vuoksi
08.03.2020Edustus lähtee viimeiselle kierrokselle sarjakärjestä

Siirry arkistoon »