Dynamolle tappio lauantai-illan ottelusta

05.02.2019

Kosken Dynamon miehet eivät onnistuneet pistejahdissa Imatralaista Troopersia vastaan. Koskihallilla lauantaina 2.2 pelattu Kaakkois-Suomen 2-divisioonan ottelu päättyi vierasjoukkue Troopersin 6-8 (0-1, 1-5. 5-2)-voittoon.

Dynamo lähti otteluun hieman hankalista lähtökohdista. Flunssa-aalto oli kuluneella viikolla verottanut pelaajistoa, eikä ehjää harjoitteluviikkoa oltu saatu alle. Dynamo sai kuitenkin lopulta kaivettua kilpailukykyisen kokoonpanon lauantain otteluun.

Ensimmäinen erä miteltiin tasaisissa merkeissä. Kummallakin joukkueella oli erässä omat hyvät jaksonsa, Dynamon hallitessa hienokseltaan kenttätapahtumia. Vierasjoukkue Troopers kuitenkin käänsi peliä nopeasti ja Dynamopuolustus sai jatkuvasti olla tarkkana vastaiskujen kanssa. Erän ainoan maalin iski vierasjoukkue Troopers, kun Jesse Lind (3+0) heilutti maaliverkkoa ajassa 10.35.

Toinen erä oli koskelaisille vaikea. Kotijoukkue onnistui kehittämään hyviä maalipaikkoja ja pitämään hyvin palloa, mutta maalinteko oli jälleen kovin haastavaa. Kauden aiemmissa peleissäkin sama ongelma on korostunut. Dynamon tuhlatessa maalipaikkojaa, vastustajat iskevät vähistäkin paikoista tarvittavat maalit. Troopers noudatti toisessa erässä tätä sapluunaa erinomaisesti, iskemällä kotijoukkueen häkkiin yhteensä viisi maalia. Dynamo sai lopulta myös kuparisen rikki ajassa 37.38, eli lähes kahden erän tahkoamisen jälkeen. Waltter Mahlberg (2+0) maalintekijänä, hyvään pistevireeseen äityneen Riku Hakalan syötöstä.

Kolmanteen erään lähdettiin vierasjoukkueen 1-6-johtolukemissa. Dynamo sai erään toivotun startin Mahlbergin onnistuessa illan toisellaan erän vanhettua vain 35:n sekunnin ajan. Dynamo sai tästä selkeästi hyvää lisäbuustia tekemiseensä ja kolmannen erän alku oli kotijoukkueen selkeää hallintaa Troopersin vetäytyessä varjelemaan johtoasemaansa. Maalitekopaikkansa vieraat käyttivät tässäkin erässä tehokkaasti Veli-Matti Arposen siirtäessä hienon pallonsiirtelyn päätteeksi ajassa 46.22 vieraat jälleen viiden maalin karkumatkalle. Muutama minuutti tästä, niin Dynamon ottelun parhaana palkittu Henri Nummela (3+1) pommitti keskeltä Dynamon kavennuksen. Maalin erinomaisen syötön vapaaseen paikkaan tarjoili Saku Lehti. Tämän maalin jälkeen olikin vuorossa ottelun mielenkiintoisimmat vaiheet. Dynamon Jussi Toitturi tuli myöhässä kulmaan ja ottelun tuomaristo passitti Toitturin suoralla punaisella pukukopin puolelle. Tilanteesta 5+20 min rangaistus ja Dynamon kiri vaikeutui entisestään. Troopers onnistuikin kertaalleen ylivoiman alkuun maalinteossa, mutta muutoin Dynamo piti Troopers-ylivoiman täysin aseettomana. Kaksikko Nummela – Tuomas Kuru (0+2) värkkäilivät putkeen kaksi komeaa alivoimamaalia ja Troopers oli pakotettu aikalisään 5 minuuttia ennen peliajan loppumista. Dynamo haki lopussa vielä lisämaaleja ilman maalivahtia. Koskelaiset onnistuivatkin kertaalleen maalinteossa, mutta lopulta aika loppui kesken ja imatralaiset saivat säilytettyä eron kahdessa maalissa loppuun asti. Pisteet ottelusta vierasjoukkue Troopersille lukemin 6-8.

Dynamo jatkaa kamppailuaan sarjan sijalla 9. Koskelaiset saavat huilata tulevan viikonlopun otteluista, jonka jälkeen vuorossa on peräkkäisinä viikonloppuina kaksi pelireissua Mikkeliin.

24.08.2023Hämeenkoski-päivä 2023
16.08.2023Kosken Dynamon edustusjoukkueen kausi 23-24 päättyy ennenaikaisesti Suomisarjan kynnyksellä.
02.05.2023Torstaina vielä yksi Try-out -tapahtuma.