Dynamolle tärkeät pisteet kotikentältä

22.01.2019

Kosken Dynamon miesten edustus nappasi tärkeän kotivoiton Kaakkois-Suomen 2-divisioonan kamppailussa lauantaina 19.1. Sarjanousija Korian Klubi ei pystynyt yllättämään koskelaisia vaan pisteet jäivät Hämeenkoskelle lukemin 7-4 (3-0, 3-3, 1-1).

Klubi tiedettiin hankalaksi joukkueeksi voittaa, sillä joukkueiden edellinen kamppailu Kouvolassa päättyi Klubin 6-3-voittoon. Dynamolle lisähaastetta toivat lauantain peliin sattuneet useat viime hetken sairastapaukset ja loukkaantumiset, jotka kukistivat kokoonpanon viime hetkillä hieman vajaaksi.

Ensimmäisen erän alku mentiin Dynamon komennossa ja pelin juoni oli selvä jo ensimmäisten vaihtojen jälkeen. Dynamo piti palloa, Klubi puolusti sinnikkäästi ja iski hanakasti vastaan.

Reilun kolmen minuutin jälkeen Dynamon painostus tuotti toivotun avausmaalin Jussi Toitturin (2+0) ohjatessa pallon komeasti riparista sisään. Maaliin syöttäjäksi Tuomas Kuru (1+1). Maalin jälkeen Dynamo jatkoi hyvää otettaan pelistä, Klubin ollessa melko lailla ottavana osapuolena. Ajassa 8:41 Dynamon toinen maali näki päivän valon, kun Dynamon parhaana palkittu Otto Mäkinen (2+0) noudatti valmennuksen ohjeita toivotulla tavalla iskien pallon irtopallosta maalin edestä sisään. Klubin maalivahti Markus Pönkä esitti jälleen hienoja otteita maalilla, mutta tällä kertaa pallot tuntuivat tippuvan torjuntojen jälkeen liian helposti Dynamolaisten ulottuville. Vahvan koskelaiserän viimeisteli lopulta Riku Hakala, pommittamalla puolesta kentästä upealla vedolla kotijoukkueen 3-0-johtoon.

Toisen erän alkuun kotijoukkue jatkoi siitä mihin ensimmäinen erä päättyi. Klubin pelatessa ylivoimaa Dynamomaalivahti Santeri Savolaisen hieman epäselvästä tilanteesta tulleen jäähyn jälkeen, pääsi Dynamon ottelun onnistujiin kuulunut Sami Tuominen (1+2) lisäämään kotijoukkueen johtoa alivoimalla 4-0:aan. Tämän maalin jälkeen Dynamon pelaaminen johtoasemassa hieman laiskistui ja Klubi pääsi kuin varkain hivuttautumaan jo maalin päähän iskemällä kolmesti erän puoleen väliin mennessä. Dynamolta kuitenkin hyvä tasonnosto erän puolen välin jälkeen, Kurun ja J.Toitturin onnistuessa kasvattamaan koskelaisten johdon jälleen kolmeen maaliin. Kolmanteen erään lähdettiin näin ollen lukemista 6-3.

Kolmannessa erässä maaleja saatiin lopulta odottaa erän kahdelle viimeiselle minuutille asti. Ajassa 58:56 Klubin Panu Majuri antoi vierailijoille vielä toivoa iskemällä Kouvolalaiset kahden maalin päähän. Klubin kiri ei kuitenkaan riittänyt ja Mäkinen sinetöi illan toisellaan Dynamon voittolukemiksi 7-4. Koskelaisille tärkeät pisteet, vaikka peliesitys jättikin toivomisen varaa.

Dynamon onnistujista Otto Mäkinen oli tyytyväinen saamaansa vastuuseen.

- Tuntuihan se hyvältä päästä pitkästä aikaa pelaavaan kokoonpanoon ja olihan se kiva et sai siihen heti onnistumisia.

Dynamo pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntaina 27.1 Tallinnassa, jossa paikallisvastustaja Pelicans SB järjestää ottelutapahtuman pelaamalla kotiottelunsa Dynamoa vastaan paikallisella Kristiine spordihallilla.

24.08.2023Hämeenkoski-päivä 2023
16.08.2023Kosken Dynamon edustusjoukkueen kausi 23-24 päättyy ennenaikaisesti Suomisarjan kynnyksellä.
02.05.2023Torstaina vielä yksi Try-out -tapahtuma.