Koskihalliin jälleen vieraita Mikkelistä. Dynamolla edessä kauden tärkein peli

24.11.2018

Koskihalliin jälleen vieraita Mikkelistä – Dynamolla edessä ”kauden tärkein peli”

 

Tänään lauantaina Dynamo saa jälleen vieraita Mikkelistä, kun sarjanousija SC Löysätempo saapuu vieraaksi Koskihalliin.

 

Löysätempo

 

Mikkeliläinen Löysätempo nousi edellisen kauden päätteeksi 2-divisioonaan tahkottuaan monia vuosia kolmosdivaria. Mikkeliläiset ovat pärjänneet 3-divarissa hyvin vuosittain, mutta nousi tuli lopulta vasta viime keväänä. Tällä hetkellä joukkue löytyy sarjataulukon sijalta 8. Pelaamistaan kuudesta ottelusta joukkue on saavuttanut 2 voittoa ja kärsinyt 4 tappiota. Voitto-otteluissaan mikkeliläiset onnistuivat heti ensimmäisessä ottelussaan kukistamaan SB Heinolan ja toisen sarjanousijan, Klubin. Varsinkin päänahkan ottaminen heinolalaisilta kertoo, että joukkueessa on potentiaalia venyä isoihinkin voittoihin. Lisäksi kun kaikki tappiot ovat tulleet tämän hetken sarjataulukon top-4-joukkueilta on mikkeliläisillä hyvät asetelmat lähteä hakemaan vierasvoittoa koskihallilta. Tappiopeleistä huomioitavaa on se, että kaikissa niissä on mikkeliläisten maaliverkko heilunut yli kymmenen maalin keskiarvolla, joten joukkueen puolustuspää ei ole ollut mitenkään vedenpitävä. Muutoin tämän hetken Löysätemmon pelikirjasta ainoat faktat löytyvät mikkeliläisten videomateriaalista muita joukkueita vastaan, koska viimeiset kokemukset keskinäisistä otteluista löytyvät ajalta jolloin Dynamokin pelasi vielä kolmosdivaria. Dynamon täytyykin siis olla hereillä heti alusta, koska täysin ei tiedetä millaisella taktiikalla mikkeliläiset otteluun lähtevät.

 

Joukkuuen pörsseistä piste-sekä maalipörssin kärjestä löytyy Kai Kellman. Vuonna 89-syntynyt Kellman on ollut alkukauden kovassa maalivireessä iskien 6 otteluun tehot 10+1. Tämän kaverin kanssa Dynamopuolustus saakin olla erittäin tarkkana. Kolmosdivarikausilta tutusta pelätystä tutkaparista Montonen – Sinkko näyttäisi kokoonpanojen perusteella olevan joukkueessa jäljellä vain Sinkko, joka ei Löysätemmon ennakon mukaan tänään ole kokoonpanossa. Dynamolaisittain harmi, sillä miehen nykykunto olisi ollut hienoa nähdä paikan päällä. Tilastojen valossa ja kokemuksellaan 83-vuonna syntynyt Sinkko on tälläkin kaudella ollut tärkeä palanen Löysätemmon hyökkäyspeliä.

 

Dynamo

 

Dynamolle jäi varmasti nälkää viime perjantain Hatsina-tappiosta ja tänään koskelaiset haluavat enemmän kuin mitään muuta ottaa voiton sarjan toisesta mikkeliläisjengistä. Tappio tietäisi sitä, että haaveet pudotuspelipaikasta voitaisiin ruveta käytännössä jo unohtamaan. Dynamo paahtaa kahden ottelun tappioputkessa, joissa kummassakin on ropissut omaan verkkoon 12 maalia. Tämä on aivan liikaa siihen nähden, että koskelaisten osumatarkkuus maalipaikoissa ei ole ollut sillä tasolla että kaksinumeroissa karkeloissa pystyttäisiin osumaan kaveria enemmän. Hatsinaa vastaan tehdyt 8 maalia antoivat lupauksia paremmasta, mutta tässäkin ottelussa päätyseinät kolisivat siihen tahtiin, että Koskihallin seinät rupeavat kohta tummumaan pallonkuvista. Oman pään puolustaminen ja kliinisyys maalipaikoissa ovatkin ottelussa kotijoukkueen tärkeimmät teemat ja näihin on myös treeneissä tällä viikolla pureuduttu. Hatsina-ottelun jälkeen joukkueen valmennus toi esiin, että uuden pelitavan harjoittelu on vielä kesken, mutta tänään sen täytyy jo pikkuhiljaa alkaa tuottaa tulosta, sillä kyseessä on todellakin kliseisesti Henri Nummelan jo vuosien ajan lanseeraama ”kauden tärkein peli”.

 

Dynamoleiristä Nummela tavoitettiinkin lauantaina kommentoimaan tulevaa ottelua ja Nummela korosti ottelun tärkeyttä Dynamolle:

 

- Kauden tärkein peli on nyt todellakin edessä. Meidän täytyy pystyä pelaamaan omaa peliä, eikä lähteä kaverin mahdollisesti hidastempoiseen peliin mukaan

Dynamo pääsee lähtemään suhteellisen ehjällä kokoonpanolla illan otteluun. Loukkaantuneena olleet Jani Arponen, sekä Tomi Rajala palaavat kokoonpanoon, mutta Waltter Mahlberg on sivussa illan ottelusta.

 

 

Kosken Dynamo – SC Löysätempo Koskihallilla tänään lauantaina 24.11 klo 17.00.

 

Tervetuloa!

13.12.2019Dynamon joukkueilla syyskauden viimeiset pelit
08.12.2019Edustus jatkoi voitokkaita esityksiään.
02.12.2019Dynamon möykky liian kova pala Susien purtavaksi
29.11.2019Edustuksen joulukuu alkaa peleillä kärkijengiä ja sarjajumboa vastaan.
18.11.2019Edustus voittoon SB Heinolasta
14.11.2019Sarjakärki Dynamon vieraaksi
09.11.2019Dynamolle tärkeä vierasvoitto Lappeenrannasta
08.11.2019Edustus kohtaa perjantaina Lappeenrannassa PoNoVo II:sen
04.11.2019Tappiollinen saldo Edustukselle täyden viikonlopun urakoinnista
01.11.2019Edustuksen kova ottelutahti ja pitkät vieraspelimatkat jatkuvat

Siirry arkistoon »