Paikallisvastustaja Pelicans SB vieraaksi Koskihalliin

25.10.2018

Paikallisvastustaja Pelicans SB vieraaksi Koskihalliin

 

Perjantaina 26.10 klo 19.00 Koskihallilla on luvassa ainakin Dynamoleirin kauden tähän asti odotetuin kamppailu, kun vieraaksi saapuu rakas paikalliskilpailija Pelicans SB.  Viime kauden playoff-väännöissä Pelicans oli Dynamoa parempi otteluvoitoin 2-1, edeten lopulta sarjan voittoon asti, joten kotijoukkueen suunnilta on tämänkin johdosta jonkinasteisen revanssin paikka. Kumpikaan joukkue ei voi varmasti täysin tyytyväinen alkukauteensa olla, joten kentällä nähdään varmasti kaksi näyttöhaluja uhkuvaa porukkaa. Lisäksi paikallispelin kiimassa sarjataulukoilla tai aiemmilla otteluilla ei ole samanlaista merkitystä, sillä nämä pelit ovat nimenomaan niitä yksittäisiä pelejä ja tuovat kumpaankin joukkueeseen varmasti lisälatausta.

 

Pelicans: 

 

Pelicansin alkukausi on ollut kohtalaisen hyvä. Harjoituspeleissä esitykset eivät vakuuttaneet ja Cup-junakin pysähtyi jo toiselle kierrokselle Dynamon oltua parempi, mutta sarjassa pussinokat ovat näyttäneet, että tänäkin vuonna joukkue kamppailee tiukasti lohkon kärkipaikasta. Ensimmäisessä ottelussa Suurhallissa Lahtelaiset kaatoivat sarjanousija Klubin murskaavasti 10-2 ja toisesta ottelusta Hatsinaa vastaan vierasjoukkue saalisti täyden pistepotin Mikkelistä matkaan lukemilla 4-8. Kolmanteen otteluun Pelicans kärsi kauden ensimmäisen pistemenetyksensä kun vierailija Troopers oli Suurhallissa niukasti parempi. Näillä esityksillä Pelicans sijoittuu tällä hetkellä sarjassa sijalle 3.

 

Lahtelaisten kokoonpano on kokenut jonkin verran muutoksia verrattuna viime kauteen. Lähtöpuolella on ollut isoja nimiä, mutta joukkue on pystynyt melko hyvin paikkaamaan kokemansa menetykset uusilla pelaajilla. Isoimpina niminä JP:t Utriainen ja Auroila lähtivät muihin osoitteisiin, samoin joukkueen viime kauden ykköspakki Jarkko Aallonen lähti Hämeenlinnaan. Puolustusosastolta toisena lähtijänä Juuso Vesanen, joka lähti Auroilan tavoin haistelemaan liigavauhtia Lasbiin. Joukkueen viime kauden junnukaartista löytyy lisäksi useita lupaavia lähtijöitä Lasbin junnuihin, joten vaihtuvuutta on ollut myös nuoriso-osastolla.

 

Tulopuolella löytyy myös  monia mielenkiintoisia nimiä, etenkin kun joukkoon mahtuu monia Dynamoakin useita kausia edustaneita pelimiehiä. Tarkkaan laskettuna kentällisen verran pelaajia hyppäsi Koskihallista Suurhallin valoihin kesän aikana. Edelliskauden Dynamopelaajista Niklas Sahlman, Timo Kahila, Ilkka Heikkinen, Matti Viljanen ja Ali Sivenius nähdään tällä kaudella turkoosissa. Tämä tuo varmasti oman mausteensa otteluun, kun tavallistakin tutumpia pelimiehiä nähdään Pelicansin riveissä. Tulijoista joukkueen tämän hetken tärkein lenkki näyttäisi olevan Steelersin A-junnuissa vielä viime kaudella viilettänyt Jesse Arola. Aiemminkin Pelicansissa pelannut Arola on ollut erinomaisessa vireessä ja paukutellut alkukauden kolmeen otteluun jo 9 pistettä. 

 

Kaiken kaikkiaan Pelicans varmasti jatkaa tutulla miesmerkkipuolustuksellaan, joka vaatii joukkueelta isosti jalkoja ja fyysisyyttä.  Lahtelaiset yrittävät luultavasti myös ottaa pallonhallinnan itselleen. Pelaavat kentät tuntuvat olevan melko vakiintuneet alkukauden kokoonpanoja seuratessa.

 

Seurantaan:

 

- Jesse Arola, Pelicansin pörssikärki ja tämän hetken tärkein pelaaja, jatkuuko hurja pistevauhti?

- Edelliskauden Dynamopelaajat, näyttöhaluja löytyy varmasti puolin ja toisin, paukkuuko syötöt vahingossa viime kauden pelipaidoille?

 

 

 

Dynamo:

 

Joukkueen alkukausi on ollut hankala ja koskelaiset ovat heti kauden alkuun kolmen pelin tappioputkessa. Ensin kuonoon tuli kauden avauspelissä Voimalta, tämän jälkeen Ponovolta ja lopulta sarjanousija Klubikin onnistui kellistämään Dynamon Kouvolassa. Peliesityksiin ei voi olla tyytyväinen ja varsinkin maalinteon kanssa joukkueella on ollut suuria vaikeuksia. Esimerkiksi Klubia vastaan koskelaiset saivat rakennettua tekopaikkoja toisen perään ja muutenkin pelin hallinta oli täysin Dynamolla, maalit vain uupuivat. Ponovoa vastaan joukkue taisteli voitosta aina kolmannen erän alkuun asti, jossa lopulta otettu 5 minuutin rangaistus katkaisi vasta voittotaistelun.

Tekeminen treeneissä on kuitenkin ollut hyvää ja hyviä asioita on pelissä paljon. Dynamoleirissä uskotaan vahvasti siihen, että kautta on reilusti jäljellä ja jossain vaiheessa palaset loksahtavat kohdalleen ja voittoja alkaa tulla. Ensimmäinen merkintä voittosarakkeeseen olisi toki mahtava paikka ottaa heti perjantaina Pelicansia vastaan. Näyttöhaluja ainakin varmasti riittää joka ukolla.

 

Dynamon maalisarakkeen näyttäessä 11 kihautusta voidaan päätellä, että pörssissä ei Dynamon ukot ihan hirveästi kärkisijoilla keiku. Jussi Toitturi, Henri Nummela, Riku Hakala ja Waltter Mahlberg ovat kaikki keränneet 3 pistettä ja jakavat Dynamon pörssin jaetun kärkisijan. Tasonnostoa pisteiden tekoon odotetaan siis koko joukkueelta.

 

Dynamokapteeni Ville Toitturi on ottelun aattoiltana ennen viimeistelytreenejä luottavainen.

 

- Pidetään oma paketti kasassa ja saadaan porukalla ketsuppipullot auki ja kaikki apinat pois selästä, niin hyvä siitä tulee. Pelsut tulee aivan varmasti kovaa päälle.

 

Dynamolta kokoonpanosta puuttuvat varmuudella ulkomaan komennuksilla olevat Tuomas Kuru ja Saku Lehti, sekä olkapäänsä kauden avauspelissä Voimaa vastaan loukannut Tomi Rajala. Lopullinen kokoonpano selviää perjantaina illasta ennen ottelun alkua.

18.03.2019Dynamo otti ensimmäisen kiinnityksen kakkosdivaripaikkaan
16.03.2019Legendsin kausi päättyi nousujuhliin !
16.03.2019Karsinnat käyntiin sunnuntaina!
12.03.2019Legendsillä mahdollisuus sarjanousuun!
11.03.2019Eskareitten ja ekaluokkalaisten salibandykerto lähti liikkeelle!
07.03.2019Dynamo päätti runkosarjan kotipelit tappioon
03.03.2019Sudet vieraaksi viimeiseen runkosarjan kotipeliin
26.02.2019Dynamolle jälleen voitokas Mikkelin reissu
19.02.2019Dynamo haki vieraspisteet Mikkelistä
05.02.2019Dynamolle tappio lauantai-illan ottelusta

Siirry arkistoon »