Kosken Dynamon miehet eivät onnistuneet pistetilin avaamisessa Lappeenrannassa

17.10.2018

Dynamon miesten edustusjoukkueen avauspisteet jäivät vielä haaveeksi Kaakkois-Suomen 2-divisioonassa. Lappeenrantalainen PoNoVo oli lopulta kotikentällään 13.10 pelatussa ottelussa parempi maalein 8-4.

Ottelun ennakkoasetelmat olivat selkeät. PoNoVo oli avauskierroksella kaatanut imatralaisen Troopersin tyylipuhtaasti 1-7 ja aiemmin syksyllä myös Dynamon Suomen cupin ottelussa selkein 14-5-lukemin. Dynamon avauskierros oli puolestaan murheellinen niin ikään imatralaisen Voiman käytyä ryöstöretkellä Koskihalllissa vieden pisteet mukanaan lukemin 4-16. Kotijoukkue PoNoVo lähti siis tilastojen ja viime ottelujen esitysten valossa selkeänä ennakkosuosikkina kamppailuun.

PoNoVo saikin otteluun lentävän lähdön pelikellon ehtiessä vanheta vain 11 sekuntia ennen ensimmäistä maalia. Asialla lappeenrantalaisten kovassa iskussa edellisessä pelissä Dynamoa vastaan ollut ykkösketju. Niko Sollo syöttää ja Ville-Pekka Rouhiainen laukoo tarkasti yläkulmaan Dynamomaalivahti Santeri Savolaisen selän taakse. Ensimmäinen erä eteni lappeenrantalaisten pitäessä hienokseltaan enemmän palloa vierasjoukkueen keskittyessä vastaiskuihin. Ajassa 17.19 Dynamo pääsee iskemään pelin tasoihin, ensin pallo tolppaan, sitten uudella laukauksella tolpan kautta sisään. Asialla Henri Nummela, Riku Hakalan syötöstä.

Ensimmäisen erän loppu on kuitenkin lopulta kotijoukkueen. Ensin pallo kimpoilee Dynamopelaajien jaloista omaan maaliin ja vielä 6 sekuntia ennen erän loppua Ponovoon täksi kaudeksi siirtynyt mm-hopeamitalisti Risto Töllikkö upottaa kolmannen osuman Savolaisen selän taakse.

Toiseen erään lähdetään kotijoukkueen 3-1 johtoasemassa. Toinen erä noudatteli pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinen lappeenrantalaisten keskittyttyä pitämään palloa ja Dynamon iskettyä nopeasti vastaan. Kummallakin joukkueella oli erässä hyviä paikkoja lisätä maalisarakkeeseen täppiä, mutta ratkaisut jättivät toivomisen varaa. Toiseen erään Dynamolta kuitenkin ensimmäinen erävoitto kauteen Jani Arposen ja Valtteri Welinin maalien myötä. Ponovolta erässä onnistui jälleen puolustajan paikalta operoiva Töllikkö.

Kolmanteen erään lähdettiin jännittävissä 4-3 -lukemissa. Dynamon peli näytti pikkuhiljaa pääsevän paremmin uomiinsa ja toinen erä oli jo kauden tähän asti parasta Dynamoa. Joukkue lähtikin kolmanteen erään voitontahtoa täynnä. Kolmannen erän takaa-ajosta muodostui kuitenkin jo heti erän alkuun hankala Ponovon Konsta Vullin siirtäessä kotijoukkueen jälleen kahden maalin johtoon. Vain hetki tästä,  vierasjoukkueen taistelu ottelun voitosta hankaloitui entisestään tuomariston passittiaessa Dynamopuolustaja Riku Hakalan viiden minuutin jäähylle. Lopulta Dynamon hyvästä alivoimataistelusta huolimatta V-P Rouhiainen onnistui maalaamaan illan toisellaan kotijoukkueen kolmen maalin karkumatkalle. Hetki jäähyn päättymisen jälkeen Ponovo kasvatti johtoaan vielä yhdellä maalilla.Tästä ei lopulta Dynamo enää onnistunut nousemaan kunnolla voittotaisteluun. Loppuerässä Dynamon Riku Hakalan ja Ponovon Miro Turusen osuessa kertaalleen, jäivät pisteet Lappeenrantaan lukemin 8-4.

Ottelun jälkeisessä palaverissa Dynamoleiri löysi pelistä sekä hyvää, että huonoa. Hyvää on se, että pelissä on kehittymisen merkkejä ja hyvää taisteluilmettä alkaa pikkuhiljaa löytymään. Kehittymistä kuitenkin riittää siinä, että edelleen yhden maalin tekemiseen tarvitaan aivan älytön määrä töitä. Suunta on kuitenkin oikea ja seuraavassa ottelussa Dynamolla on jälleen sauma ottaa avauspisteet kun perjantaina 19.10 joukkue matkustaa Kouvolaan, jossa Manskarin parketilla vastaan astelee sarjanousija Korian Klubi.

24.08.2023Hämeenkoski-päivä 2023
16.08.2023Kosken Dynamon edustusjoukkueen kausi 23-24 päättyy ennenaikaisesti Suomisarjan kynnyksellä.
02.05.2023Torstaina vielä yksi Try-out -tapahtuma.