Dynamon möykky liian kova pala Susien purtavaksi

02.12.2019

Sudet aloitti ottelun varsin vauhdikkaasti ja itseluottamusta uhkuen. Aktiivisuutta otteluennakossaankin painottanut kotijoukkue onnistui maalinteossa jo ensimmäisellä minuutilla. Dynamonkaan ensimmäistä maalia ei tarvinnut kauaa odotella, kun illan todellinen isäntä Valtteri Welin toi joukkueensa tasoihin ottelun kolmannella minuutilla.

Vauhdikas alku tuotti Susille johto-osuman ennen erän puoliväliä, mutta Dynamo pääsi kuitenkin koko ajan paremmin mukaan peliin ja enemmiltä takaiskuilta vältyttiin. Tasoitus nähtiin erän lopussa, kun ensimmäistä otteluaan paluunsa jälkeen pelannut Sami Tuominen hyödynsi parketin ominaisuuksia ja laukoi vastustamattomalla lyöntilaukauksella taukoluvuiksi sopuisat 2-2.

Erätauolla kopissa kuului valmennuksen ja useamman pelaajan suusta sama kommentti vastustajan pelitavasta: kova on joukkue, jos jaksavat paineistaa noin koko ottelun. Tähän ei kuitenkaan uskottu, ja Dynamo lähtikin toiseen erään suuremmin peliään muuttamatta.

Toinen erä kääntyikin Dynamolle sen ykköskentällisen ja kaksi peräkkäistä jäähyä suuremmitta ongelmitta kuluttaneiden alivoimanelikoiden johdolla. Welinin johtama hyökkäyskolmikko Ville Toitturi ja Tomi Rajala laidoillaan onnistui erässä kolmesti vastustajan ainoaksi jäänyttä kaukolaukausmaalia vastaan, kunkin toimiessa maalintekijänä kertaalleen.

Kolmas erä alkoi toisen erän tapaan Dynamon ensimmäisen minuutin maalilla, kun Rajala pyssytti suoraan syötöstä maalin alakulmaan. Kolmen maalin takamatkalle joutuneilla Susilla näkyi viimeistään tässä vaiheessa kahden ensimmäisen erän aktiivisuus jaloissa. Hieman koomista olikin, että kun kiri olisi pitänyt aloittaa, kotijoukkue esitti paikoin ottelun maltillisinta karvauspelaamistaan.

Dynamon Riku Hakala onnistui vielä kertaalleen maalinteossa ja voitto varmistui ilman suurempaa lopun draamaa luvuin 3-7. Ottelussa joukkueensa parhaana palkittu Welin (2+3) kommentoi peliä tuoreeltaan:

- Pelihän oli meiltä varsin ehjä suoritus. Tärkeät pisteet hyvällä esityksellä. Jaksettiin puolustaa nöyrästi, peittopeli oli hyvää ja Savolainen maalissa hoiti maalille päätyneet vedot varmasti. Alkukaudesta oli hankaluutta maalinteossa, mutta nyt käytettiin melko hyvin maalipaikat hyödyksi.

Voiton myötä Dynamo nousi taulukossa viidenneksi, jossa tilanne on hyvin tasainen kuuden joukkueen ollessa kolmen pisteen sisällä toisistaan. Puolustus on ollut toistaiseksi sarjan pitävin, mutta pallollisessa pelissä joukkueella on vielä petrattavaa, jotta tavoite noususta ensi kaudeksi uutena sarjaportaana Divarin ja tutun kakkosdivisioonan väliin tulevaan Suomi-sarjaan toteutuisi.

Tilastot>>

Ottelutallenne Susien YouTube-kanavalta>>

12.07.2020Suomen suurimpiin kuuluvasta seurabrändistä try-outien kautta Dynamon rosteriin.
11.07.2020Mies voi lähteä Sysmästä, mutta Sysmä ei miehestä.
10.07.2020Uusia pelaajia edustuksen junnuosastolle
29.05.2020Edustuksen try out -tapahtumat
27.05.2020Päättyneen kauden palkitut julki
14.05.2020Suomisarjan lohkojako selvillä
06.05.2020Heinäjuoksu 2020 peruutettu
18.04.2020Kausikortit Suomisarjaan nyt myynnissä
07.04.2020Joukkueen kasaus kaudelle 2020/2021 käynnissä
27.03.2020Salibandyliitto on määritellyt joukkueiden sarjatasot: Edustus nousee Suomisarjaan, Legends jatkaa nelosdivarissa

Siirry arkistoon »