Dynamo otti ensimmäisen kiinnityksen kakkosdivaripaikkaan

18.03.2019

Dynamon miesten edustus aloitti 2-divisioonakarsinnat voitolla Savonlinnalaisesta Top Teamista. Dynamon esitys oli ailahtelevainen, mutta suoritus riitti lopulta voittoon asti. Sunnuntaina 17.3 Koskihallilla pelatun ottelun loppulukemat olivat kotijoukkueen hyväksi 10-8 (4-1, 1-1, 5-6).

Dynamolle voitto tarkoittaa sitä, että koskelaisilla on mahdollisuus katkaista sarja tulevana lauantaina Savonlinnassa suoraan kahdella voitolla. Mikäli Top Team hoitaa oman kotiottelunsa, siirtyy ratkaisu Koskihallilla pelattavaan otteluun tulevana sunnuntaina.

Ensimmäisen erän alkuminuutit olivat Dynamolle haastavat. Top Team tuli otteluun melko rohkealla, korkealla karvauksella ja alkuun Dynamolla olikin hieman vaikeuksia päästä omalta alueelta pois. Top Teamin räväkkä aloitus tuottikin ottelun avausmaalin, kun huikeat kuusi maalia otteluun iskenyt puolustaja Eetu Niskala osui maalin edustalta reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Tästä maalista Dynamo tuntui saavan kaipaamansa herätyksen ja peli lähti heti rullaamaan paremmin koskelaisten näkökulmasta. Top Teamin maalissa hyvin torjunut, 39 torjuntaa pelissä poiminut Mikko Niemi yllätettiin ensimmäistä kertaa ajassa 7.08, kun Dynamopakki Henry Kuusisto laukoi siniviivan tuntumasta pallon verkon perukoille. Loppuerä olikin selkeästi kotijoukkueen, eikä vierasjoukkue Top Team tuntunut pääsevän omalta alueeltaan enää kontrolloidusti mihinkään Dynamon paineistaessa vahvasti. Dynamolla myös pallollinen peli oli ensimmäisen erän alkuhankaluuksien jälkeen hyvin uomissaan ja tästä kiitoksena peliväline löytyi savonlinnalaisten maalista vielä kolmeen otteeseen. Ensin Ville Toitturi asialla, tästä reilun minuutin päästä Tuomas Kuru onnistui ja vielä erän loppuun Sami Tikka heilutti maaliverkkoa hienon nousun päätteeksi. Toiseen erään kotijoukkue Dynamo pääsi lähtemään mukavissa 4-1-lukemissa.

Toisessa erässä Top Team pääsi kuitenkin hieman paremmin peliin mukaan. Dynamon pelissä hieman perusasiat ja pallokuri unohtuivat ja savonlinnalaiset pääsivät muutaman kerran erittäin vaarallisesti iskemään vastahyökkäyksistä. Kenttätapahtumat kuitenkin menivät melko lailla ensimmäisen erän lailla, Dynamo piti enimmäkseen palloa Top Teamin keskittyessä vastahyökkäysten virittelyyn. Omat hyvät pallolliset hetkensä toki vierasjoukkueellakin oli. Savonlinnalaisten ensimmäisen erän rohkea karvauspeli hieman rauhoittui ensimmäisen erän takaiskumaalien myötä. Dynamolla oli erässä myös useita maalintekopaikkoja kasvattaa johtolukemiaan. Paikkojen määrästä kertoo se, että Top Teamin Niemi joutui venymään pallon tielle 19 kertaa, Dynamomaalivahti Santeri Savolaisen saadessa olla maalillaan melko rauhassa. Savolaiselle erään kirjattiin ainoastaan 2 torjuntaa. Erän maalit kuitenkin jakautuivat tasaisemmin kummankin joukkueen onnistuessa kertaalleen maalinteossa.

Kolmas erä olikin melkoista maali-ilotulitusta. Top Team tuli erään selvästi takaa-ajomielellä ja Dynamon pelaaminen kolmannessa erässä oli pelin epätasaisinta. Liekö koskelaisilla ollut mielessä jo liian aikainen tuudittautuminen johtoasemaan ja sitä myötä Top Team pääsi kuin varkain peliin mukaan. Erän ensimmäiseen reiluun neljään minuuttiin vieraiden tehomies Niskala oli heiluttanut maaliverkkoja Dynamopäädyssä jo kahteen kertaan. Hetkeä myöhemmin Dynamon Henri Nummela kuitenkin vei kotijoukkueen jälleen kahden maalin johtoon. Tämän jälkeen Dynamolla oli mahdollisuus päästä jälleen kolmen maalin karkumatkalle, mutta Kurun komea rangaistuslaukausyritys päättyi epäonnisesti ylärimaan. Tilannetta edelsi hyvin kyseenalainen maalin hylkäys, sillä videomateriaalinkin perusteella pallo näytti ennen rankkarin viheltämistä käyneen Top Teamin maalin perukoilla. Tätä ei kuitenkaan ottelun tuomaristo nähnyt.

Pelin lopusta tulikin jälleen melkoinen trilleri, Top Teamin lopulta kirittyä jo maalin päähän. Tätä lähemmäksi tasoitusta ei vierasjoukkue kuitenkaan loppujenlopuksi päässyt ja loppulukemat 10-8 kotijoukkueen hyväksi. Dynamolta maalinteossa erässä onnistuivat Tuomas Kuru, Waltter Mahlberg ja Henri Nummela.

Dynamon tehopisteet jakautuivat ottelussa tasaisesti usealle pelaajalle, tehokkaimpina Mahlberg 1+2, sekä Antti Saari 0+3.

Dynamolle tärkeä ensimmäinen kiinnitys 2-divaripaikkaan, johon vaaditaan yhteensä 2 voittoa. Ottelusarja on katkolla Savonlinnassa 23.3.

24.08.2023Hämeenkoski-päivä 2023
16.08.2023Kosken Dynamon edustusjoukkueen kausi 23-24 päättyy ennenaikaisesti Suomisarjan kynnyksellä.
02.05.2023Torstaina vielä yksi Try-out -tapahtuma.
14.04.2023Edustusjoukkue järjestää perinteiset tryoutit
01.04.2023Ratkaisu venyi kolmanteen otteluun.
25.03.2023Dynamolle ensimmäinen täplä karsinnoissa
20.03.2023Edustusjoukkueen karsintasarja alkaa
13.03.2023Dynamon kohtalona karsintasarja
24.02.2023Dynamon tilanne muuttumassa tukalaksi juuri ja juuri karsintaviivan yläpuolella
20.02.2023Dynamo kärsi tappio Hyvinkäällä, seuraavaksi vastaan Blackbirds kotona