Dynamo taipui Ponovolle torstai-illan kamppailussa

16.01.2019

Dynamo ei onnistunut katkaisemaan tappioputkeaan Kaakkois-Suomen 2-divisioonan kamppailussa torstaina 10.1. Sarjakakkosena majaillut lappeenrantalainen PoNoVo oli ottelussa etevämpi maalein 5-9 (2-2, 2-3, 1-4).

Dynamo lähti hyvällä sykkeellä vuoden 2019 ja kevätkauden ensimmäiseen otteluunsa ja ensimmäisen erän alku oli kotijoukkueelta vaiheittain melko hyvää peliä. Dynamon hyvä alku palkittiinkin ajassa 4:10 Antti Saaren maalatessa komeasti johto-osuman. Maalin jälkeinen johto jäi kuitenkin lyhyeksi, kun heti aloituksen jälkeen vierasjoukkueen Teemu Tervonen tasoitti lukemat 1-1:een. Dynamon maalista ennätti kulua ainoastaan 8 sekuntia. Loppuerässä maalit jaettiin tasan 1-1 kummankin joukkueen osuessa kertaalleen. Tauolle lähdettiin siis tasatilanteessa 2-2.

Jos ensimmäisessä erässä Dynamolle siunaantui parhaat paikat Ponovon maalivahti Pauli Kareisen joutuessa venymään pallon tielle 12 kertaa, niin toisessa erässä osat vaihtuivat Dynamon maalivahti Joona Ojalan (1.erään 5 torjuntaa) kanssa. Tässä erässä vierasjoukkue pääsi hätyyttelemään selkeästi vaarallisemmin Ojalan vartioimaa maalia. Ojala esittelikin erään muutaman todella huippuluokan pelastuksen. Erän ehtiessä vanheta reilut 6 minuuttia Ponovon venäläisvahvistus Aleksander Avtushenko vei ensimmäistä kertaa Ponovon ottelussa johtoon. Ponovon jatkessa hyvää pallollista peliään, Dynamo oli pakotettu rikkomaan, josta tuloksena kaksi peräkkäistä kahden minuutin rangaistusta, joten hetken aikaa vieraat pääsivät myllyttämään kahden miehen ylivoimalla. Vaaralliseksi tiedetty Ponovon ylivoima ei jättänyt saumojaan käyttämättä, kun ensin ottelun tehokkain pelaaja Niko Sollo (2+2) onnistui hieman onnekkaasti kahden miehen ylivoimalla ja hetkeä myöhemmin vieraiden kapteeni Oskari Kangas niittasi lappeenrantalaiset jo kolmen maalin karkumatkalle. Dynamo ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan reilun minuutin Kankaan maalin jälkeen kauden avauspelinsä pelannut Tuomas Kuru onnistui saamaan kuparisen rikki. Hetkeä myöhemmin Dynamon uusiksi pistetty ykkösketju onnistui jälleen, asialla niin ikään pelikentille loukkaantumisen jälkeen paluun tehnyt Jussi Toitturi. Molempiin Dynamomaaleihin syötön antoi hyvään pistevireeseen äitynyt Henry Kuusisto. Nämä maalit jäivät erän viimeisiksi ja tauolle lähdettiin kutkuttavassa 4-5-lukemissa.

Kolmannesta erästä muodostui Dynamon kannalta vaikea. Vieraat aloittivat erän maalinteon ajassa 47.38 Tervosen onnistuttua illan toisellaan. Tämän jälkeen vieraat saivat ketsuppipullon rikki ja Dynamolle koitti kauden aiemmista peleistä liiankin tutuksi tullut musta hetki. Vieraat tekivät vielä 2 maalia reiluun puoleen minuuttiin ja peli oli käytännössä ohitse. Dynamon kirivaihde jäi tyngäksi pahaan paikkaan tulleiden jäähyjen seurauksena ja viimeistään ajassa 53.40 tullut 5 minuutin rangaistus lopetti viimeisetkin pyristelyt. Ponovolle lopulta ansaittu 5-9-vierasvoitto ja pisteet mukana Lappeenrantaan.

Dynamo pelaa seuraavan kerran lauantaina 19.1, jolloin klo 17.00 Koskihallille vastaan asettuu sarjanousija Korian Klubi.

24.08.2023Hämeenkoski-päivä 2023
16.08.2023Kosken Dynamon edustusjoukkueen kausi 23-24 päättyy ennenaikaisesti Suomisarjan kynnyksellä.
02.05.2023Torstaina vielä yksi Try-out -tapahtuma.
14.04.2023Edustusjoukkue järjestää perinteiset tryoutit
01.04.2023Ratkaisu venyi kolmanteen otteluun.
25.03.2023Dynamolle ensimmäinen täplä karsinnoissa
20.03.2023Edustusjoukkueen karsintasarja alkaa
13.03.2023Dynamon kohtalona karsintasarja
24.02.2023Dynamon tilanne muuttumassa tukalaksi juuri ja juuri karsintaviivan yläpuolella
20.02.2023Dynamo kärsi tappio Hyvinkäällä, seuraavaksi vastaan Blackbirds kotona