Edustus jatkoi tauon jälkeen siitä mihin jäi

13.01.2020

Imatran Voima kaatui sunnuntaina Hämeenkoskella luvuin 7-6. Kolmen pisteen myötä Dynamo nousi nyt sarjassa kolmanneksi ohi SB Heinolan ja PoNoVon.

Kevätkauden ensimmäistä maalia odoteltiin 12 minuuttia, kunnes Dynamon ykköskenttä onnistui pakottamaan hyvällä jatkopaineella Voima-puolustajan harhasyöttöön, josta Tomi Rajala rankaisi armotta. Voima tasoitti ottelun keskustaan liian vapaaksi jääneen pelaajan toimesta, jonka jälkeen nähtiin lähes ensimmäisen maalin toisinto, kun ykköskentän paineistaessa pallo päätyi valmiiksi maalipaikassa odottaneelle Ville Toitturille, joka laukoi Dynamon jälleen johtoon.

Aktiivisesti pelannut Dynamon ykkönen oli ensimmäisessä erässä aina kentällä, kun jompaan kumpaan päähän tehtiin maali, ja heidän kohtaloksi jäikin vielä erän lopulla ihailla vierasjoukkueen kapteenin komeaa laukausta, jonka jälkeiseksi taukotilanteeksi jäi 2-2.

Edellisvuosien tapaan vierasjoukkue viihtyi pallollisena ja syöttelikin pitkiä jaksoja omalla kenttäpuoliskollaan yrittäen saada Dynamoa avaamaan muotoaan.

Toinen erä oli ensimmäistä rikkonaisempi ja erässä nähtiinkin kolme jäähyä, joiden aikana tehtiin kolme erikoistilannemaalia. Kotijoukkueesta Valtteri Welin istui erässä kaksi kahden minuutin jäähyä, joista jälkimmäisen aikana Dynamo onnistui tekemään alivoimamaalin, mutta jonka Voima kuittasi kuitenkin heti perään ylivoimamaalilla.

Dynamo siirtyi tasakentällisin jälleen johtoon, kun Ville Toitturi pääsi viimeistelemään lähes tyhjiin vastaiskun päätteeksi Rajalan syötöstä. Erän lopussa myös Dynamo pääsi ylivoimalle, jonka aikana Riku Hakala ilman suurempia syöttökuvioita laukoi vastustamattomasti taukoluvuiksi 5-3.

Ilman suurempaa draamaa alkanut kolmas erä heräsi eloon “pelimiesten kympin” alkaessa. Vajaan minuutin sisään nähtiin kolme maalia, joista ikävä kyllä kaksi tuli Dynamon verkkoon. Dynamo pääsi yrittämään ylivoimalla jälleen eron kasvattamista kahteen maaliin, mutta kahdesti pallo kilahti Riku Hakalan toimesta tolppaan, ja täysilukuiseksi päästyään vierasjoukkue tasoitti ottelun rangaistuslaukauksesta.

Tasoitusmaalin jälkeen peli ehti käydä vain 16 sekuntia, kun Rajala laukoi Dynamon jälleen johtoon. Peliä oli tässä vaiheessa jäljellä enää reilu kaksi minuuttia, jonka aikana Patrik Heimala Dynamon luukulla joutui vielä venymään pariin huipputorjuntaan kenttäpelaajien urhoollisen taistelun lisäksi Voiman hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia.

7-6 lukemiin päättyneen ottelun parhaille tarjolla olleet kuivalihat napsivat ansaitusti Dynamon Tomi Rajala (2+1) ja Voiman Jesse Kotiranta (4+1). Myös Ville Toitturilla oli kolmen pisteen tehoilta (2+1). Dynamon valmentaja Mikko Lukkarila oli pelin jälkeen tyytyväinen ja siirsi jo katseet tulevaan.

- Pelissä näkyi, että tauon jälkeen menee usein hetki pelituntumaa hakiessa, mutta ansaittiin tärkeät pisteet ja tästä on hyvä jatkaa ensi viikolla harjoituksissa.

Tilastot>>

Maalikooste>>

24.08.2023Hämeenkoski-päivä 2023
16.08.2023Kosken Dynamon edustusjoukkueen kausi 23-24 päättyy ennenaikaisesti Suomisarjan kynnyksellä.
02.05.2023Torstaina vielä yksi Try-out -tapahtuma.
14.04.2023Edustusjoukkue järjestää perinteiset tryoutit
01.04.2023Ratkaisu venyi kolmanteen otteluun.
25.03.2023Dynamolle ensimmäinen täplä karsinnoissa
20.03.2023Edustusjoukkueen karsintasarja alkaa
13.03.2023Dynamon kohtalona karsintasarja
24.02.2023Dynamon tilanne muuttumassa tukalaksi juuri ja juuri karsintaviivan yläpuolella
20.02.2023Dynamo kärsi tappio Hyvinkäällä, seuraavaksi vastaan Blackbirds kotona