Tuplaviikonloppuna sekä karvas tappio että makea voitto

16.10.2019

Kosken Dynamo urakoi 2-divisioonassa pelaavalle joukkueelle harvinaisen tuplaviikonlopun kotihallissaan, kun se kohtasi ensin sarjapelissä lauantaina SB Heinola Akatemian ja heti perään sunnuntaina Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelussa Floorball Iisalmen.

Hyvin alkanut kausi on kenties nostattanut joukkueen sisällä liikoja luuloja oman pelin valmiusasteesta, joka näkyi hieman löysänä tekemisenä harjoituksissa läpi viikon. Lauantai ei tuonut tähän muutosta vaan altavastaajaksi arveltu SB Heinola Akatemia oli hienoisesti niskan päällä ottelun alusta saakka ja voitti ottelun lopulta 4-7.

Dynamolaisten pallollinen peli oli huonompaa kuin miesmuistiin ja syötöt löysivät aivan liian usein vastustajan lavan omien pelaajien sijaan. Ottelun puolivälissä tilanne oli jo 0-4 vieraille ja Dynamo oli pakotettu aikalisään. Pelissä oli paikoin enemmän vauhtia kuin järkeä, mikä tuntui sopivan nuorille heinolalaisille paremmin kuin kotijoukkueelle. Dynamo-pelaajien keskittyminen ei tahtonut millään pysyä olennaisessa, joka näkyi myös jäähyilynä.

Pahimmillaan Heinola Akatemia oli jo viiden maalin karkumatkalla, mutta Dynamo onnistui kolmannessa erässä kaventamaan tilanteeksi 4-6 kahdella ylivoimamaalilla ja tehden kertaalleen maalin ilman maalivahtia pelaten. Minuutti ennen loppua nähtiin kuitenkin lopullinen ratkaisu, kun ottelussa komeat viisi maalia tehnyt Akatemian Tero Tommo laukoi pallon tyhjään Dynamo-maaliin. Dynamolaisista Jussi Toitturi onnistui kolmesti ja parhaana palkittiin puolustaja Vili Ahola.

Tilastot

Maalikooste

Sunnuntaina hallille saapui rento, mutta keskittyneempi Dynamo. Valmistautuminen ja alkulämmöt oli selvästi huolellisempaa kuin edellisenä päivänä, eikä samanlaista huolimattomuutta nähty enää pelinkään aikana.

Vierailija FBI onnistui kuitenkin jälleen ensimmäisenä maalinteossa, kun tuomari hätäisesti tulkitsi maaliviivalla pomppineen pallon käyneen verkossa.

Tällä kertaa kotijoukkue ei kuitenkaan vastaiskusta turhautunut, vaan latoi ensimmäisen erän viimeiselle viisiminuuttiselle neljä maalia vastustajan yhtä vastaan, joten ensimmäiselle erätauolle mentiin 4-2 tilanteessa.

Toisen erän jälkeen tilanne oli jo 7-3 Dynamolle, mutta kolmannessa erässä FBI onnistui virittelemään pientä kiriä tullen kahden maalin päähän. Erittäin tehokkaasti pelannut Dynamon kakkoskenttä teki kuitenkin perättäisissä vaihdoissa maalit ja vei joukkueen jälleen neljän maalin johtoon, joka kesti loppuun saakka. Cupin lyhyemmästä peliajasta huolimatta rutosti maaleja tarjonnut ottelu päättyi Dynamon 11-6 voittoon.

Jo mainitun nimellisen kakkoskentän Valtteri Welin (3+2) palkittiin Dynamon parhaana, vaikka palkinnon olisi yhtä hyvin voinut antaa myös ketjukaveri Ville Toitturille (4+2). Myös ykköskentän Jere Karjalainen (2+2) jatkoi kovaa pistevauhtiaan Cup-peleissä.

Tilastot

Maalikooste

Kosken Dynamo selvitti tiensä nyt historiansa ensimmäistä kertaa Suomen Cupin viidennelle kierrokselle, jonne sillä ei ole vielä vastustaja selvillä. Kierroksen arvonta suoritetaan maanantaina 21.10. Sitä ennen Dynamon sarjapelit jatkuvat jälleen Imatran reissulla, tällä kertaa lauantaina Troopersin vieraaksi.

24.08.2023Hämeenkoski-päivä 2023
16.08.2023Kosken Dynamon edustusjoukkueen kausi 23-24 päättyy ennenaikaisesti Suomisarjan kynnyksellä.
02.05.2023Torstaina vielä yksi Try-out -tapahtuma.
14.04.2023Edustusjoukkue järjestää perinteiset tryoutit
01.04.2023Ratkaisu venyi kolmanteen otteluun.
25.03.2023Dynamolle ensimmäinen täplä karsinnoissa
20.03.2023Edustusjoukkueen karsintasarja alkaa
13.03.2023Dynamon kohtalona karsintasarja
24.02.2023Dynamon tilanne muuttumassa tukalaksi juuri ja juuri karsintaviivan yläpuolella
20.02.2023Dynamo kärsi tappio Hyvinkäällä, seuraavaksi vastaan Blackbirds kotona