Pelicans Dynamoa parempi Tallinnassa

01.02.2019

Sunnuntaina 27.1 tehtiin tiettävästi jonkinasteista salibandyhistoriaa, kun Kosken Dynamon miehet ja Pelicans SB pelasivat Kaakkois-Suomen 2-divisioonan kamppailun Tallinnassa, Kristiine Spordihallissa. Pelicans SB:n järjestämä ottelutapahtuma keräsi Tallinnaan yli satapäisen yleisön. Ottelun hahmo oli Pelicansin Jesse Arola, joka käsittämättömin 8+1 tehopistein siivitti Pelicans SB:n voittoon Dynamosta lukemin 15-7 (5-4, 4-0, 6-3).

Ottelun ensimmäinen erä mentiin tasaisissa merkeissä. Dynamon alku oli erittäin hyvä kapteeni Ville Toitturin (4+1) aloittaessa maalikarkelot jo 57 sekunnin pelin jälkeen. Antti Saari latoi lisää löylyä ampumalla heti maalia seuranneen aloituksen jälkeen pallon ylänurkkaan ja koskelaiset kahden maalin johtoon. Dynamon johto kuitenkin suli äkkiä, sillä pari minuuttia myöhemmin Jesse Arola oli uitellut pallon jo kahteen otteeseen Dynamoverkkoon ja Pelicansin tasoihin. Ottelun ensimmäiseen seitsemään minuuttiin kummatkin osuivat vielä kahdesti ja tässä kohtaa näytti vielä siltä, että pelistä tulee erittäin tasainen maalintekokilpailu. Pelicans onnistui erän loppuun vielä kertaalleen, joten toiseen erään lähdettiin lahtelaisten niukassa johtoasemassa.

Toiseen erään kotijoukkue Pelicans tuli selkeästi Dynamoa valmiimpana. Lahtelaisilla tuntui onnistuvan lähes kaikki ja Dynamo joutui erässä vastaanottajan asemaan. Koskelaiset saivat kyllä luotua jokusia hyviä maalipaikkoja, mutta ensimmäisen erän hyvä maalintekovire tuntui kadonneen Itämeren aaltoihin. Pelicansin Arola taas piti huolen, että isäntien maalipaikat eivät jääneet käyttämättä miehen iskiessä erään jo ottelun toisen hattutemppunsa. Arola tuntui osuvan joka paikasta, kerran alivoimalla, kerran ylivoimalla ja kertaalleen tasakentällisin. Dynamo sortui erässä jäähyilyyn ja Pelicansin erinomainen ylivoimakentällinen jauhoi maalit jokaiseen kolmeen ylivoimaan. Kolmas erä lahtelaisille selkein 4-0-lukemin ja kolmanteen erään lähdettiin isäntien 9-4-johdossa.

Kolmas erä oli ajoittain melkoista hurlumhei-salibandya, kummankin joukkueen yrittäessä pelata melko suoraviivaisesti ylöspäin. Dynamon oli takaa-ajoasemassa pakkokin yrittää hieman suoraviivaisemmin maalia kohti ja Pelicansin taktiikka läpi pelin oli ollut päästä nopeasti koskelaisten puolustusalueelle. Maalintekokarkelot päätettiin lopulta Pelicansin 6-3-erävoittoon ja koko ottelusta pisteet lahtelaisille ansaitusti lukemin 15-7. Dynamolta parhaana palkittiin erinomaiset 4+1 tehopisteet kerännyt Dynamokapteeni Ville Toitturi. Pelicansilta puolestaan itseoikeutetusti ottelun hahmo Jesse Arola.

Dynamo tarvitsee nyt seuraavista peleistä kipeästi pisteitä, jotta taistelu pois karsintapaikoilta säilyy vielä hengissä. Koskelaiset jatkavat otteluitaan Koskihallilla lauantaina 2.2 klo 17.00, jolloin vastaan asettuu Imatran Troopers.

24.08.2023Hämeenkoski-päivä 2023
16.08.2023Kosken Dynamon edustusjoukkueen kausi 23-24 päättyy ennenaikaisesti Suomisarjan kynnyksellä.
02.05.2023Torstaina vielä yksi Try-out -tapahtuma.
14.04.2023Edustusjoukkue järjestää perinteiset tryoutit
01.04.2023Ratkaisu venyi kolmanteen otteluun.
25.03.2023Dynamolle ensimmäinen täplä karsinnoissa
20.03.2023Edustusjoukkueen karsintasarja alkaa
13.03.2023Dynamon kohtalona karsintasarja
24.02.2023Dynamon tilanne muuttumassa tukalaksi juuri ja juuri karsintaviivan yläpuolella
20.02.2023Dynamo kärsi tappio Hyvinkäällä, seuraavaksi vastaan Blackbirds kotona