Dynamolle vakuuttava voitto Jymypalikoista

05.12.2016

Dynamo oli tyly isäntä Jymypalikoille lauantain kamppailussa, eikä jättänyt vieraille minkäänlaista nokankoputtamisen mahdollisuutta siitä, kumpi joukkue oli ottelussa tahtipuikon varressa. Mittelö päättyi lopulta reiluun Dynamon 16-3 voittoon. Otteluennakossa pohdittiin, onko Dynamon oman Patrik Laineena tunnetun Jussi Toitturin ruuti kuivaa, ja kyllähän se oli, sillä Toitturi avasi Dynamon maalihanat jo heti Parin minuutin pelin jälkeen Henri Nummelan syötöstä. Pari minuuttia tästä ja Jussin velipoika Ville Toitturi jatkoi maalintekoa Ville Luoman esityöstä. 2-0 lukemat eivät nekään valotaululla kauaa vanhenneet, sillä Elmeri Saukkonen johdatti Dynamon jo 3-0 johtoon alle minuutin kuluttua edellisestä osumasta. Syöttäjänä osumaan toimi Jere Karjalainen. 15 sekuntia myöhemmin Jussi Toitturi-Henri Nummela kaksikko teki taas tuhojaan, Nummela syötti ja Toitturi niittasi jo illan toisen maalinsa. Seuraava maali olikin sitten kaunista katsottavaa, kun Jani Arponen löysi kovalla, lähes koko kentän mittaisella syötöllään maalin eteen unohtuneen Tommi Konttisen joka taiteili pallon varmasti ja tyylikkäästi ohi Jymypalikoiden maalia vartioineen Joona Ojalan. Enempää osumia ei ensimmäisessä erässä nähty, joten ensimmäinen erä meni reippaasti 5-0 Dynamolle.

Toisessa erässä Dynamo sai heti muutaman minuutin pelin jälkeen mahdollisuuden kasvattaa karkumatkaansa ylivoimalla, kun Jymypalikoiden kapteeni Matti Viljanen otti vaarallisesta pelistä kahden minuutin rangaistuksen. Dynamo käytti tilanteen tylysti hyväkseen, kun Jussi Toitturi laukoi hattutempun täyteen komealla laukauksella Ville Toitturin tarjoilusta. Puolisen minuuttia tästä osumasta Vili Ahola onnistui maalinteossa Jere Karjalaisen syötöstä. Reilun minuutin päästä Aholan osumasta Jani Arponen avasi illan maalitilinsä Tommi Konttisen syötöstä ja niin ikään reilun minuutin päästä tästä osumasta Henri Nummela tarjoili vanhanliiton lättysyötön maalinedustalle, josta ensimmäistä kauttaan Dynamossa pelaava Simo Selinummi pääsi iskemään ensimmäisen maalinsa Dynamossa ja niin ikään kakkosdivarissa. Pari minuuttia Selinummen osuman jälkeen Jymypalikat saivat vihdoin oman maalitilinsä auki ja kavensivat tilanteeksi 9-1, jossa lähdettiin myös viettämään toista erätaukoa.

Kolmannen erän alussa Dynamo jatkoi maalien mättämistä, Kun hirmuiseen vireeseen äitynyt Jussi Toitturi laukoi jo illan neljännen maalinsa Niklas Sahlmanin tarjoilusta ja minuutin päästä tästä osumasta myöskin hyvin pelannut Jere Karjalainen vei Ilmari Lehtisen syötöstä Dynamon 11-1 johtoon. Kauan ei peli ehtinyt tämänkään osuman jälkeen ehtinyt vanhentua, kun Tommi Konttinen syötti ja Lauri Mäkelä pääsi yllättämään Jymypalikoiden veräjänvartijan tehden samalla Dynamo- ja kakkosdivariuransa ensimmäisen maalin. Heti maalin jälkeen Dynamo sai taas ylivoimamahdollisuuden Matti Viljasen ottaessa jälleen rangaistuksen vaarallisesta pelistä. Tämänkin mahdollisuuden isännät hyödynsivät tehokkaasti, kun Ville Toitturi laukoi pallon maaliin Ilkka Heikkisen syötöstä. Pian ylivoiman jälkeen hyvin läpi ottelun pelannut Henri Färlin onnistui myös maalinteossa Elmeri Saukkosen syötöstä. Muutaman minuutin kuluttua Jymypalikat puolestaan onnistui maalinteossa ensin tasakentällisin ja sitten ylivoimalla, kun kotijoukkueen Timo Kahila sai kahden minuutin rangaistuksen estämisestä. Nämä maalit Dynamo kuitenkin kuittasi nopeasti, kun ensin Ville Toitturi laukoi hatullisen täyteen Jani Arposen syötöstä ja tämän jälkeen Ilkka Heikkinen viimeisteli loppulukemiksi 16-3 Henri Nummelan syötöstä. Jymypalikat eivät tällä erää pystyneet Dynamon vauhtiin vastaamaan ja tulos oli peliin nähden aivan oikeudenmukainen. Myös kotijoukkueen maalilla pelannut Verneri Weckman hoiti tonttinsa hyvin ja piti vierailijoiden maalimäärän pienenä 29 torjunnallaan.

24.08.2023Hämeenkoski-päivä 2023
16.08.2023Kosken Dynamon edustusjoukkueen kausi 23-24 päättyy ennenaikaisesti Suomisarjan kynnyksellä.
02.05.2023Torstaina vielä yksi Try-out -tapahtuma.