PHSB - Edustus (13 - 1)

Aika: 7.10.2016 19.00
Paikka:
Sarja: Miesten 2. divisioona

Dynamon sarjapelit jatkuivat PHSB:n vieraana Lahden suurhallissa viime perjantaina. Vastustajan tiedettiin olevan kova ja taitava joukkue, jolta ei sarjapisteitä helposti ryöstetä. Dynamolaisten valmistautuminen peliin näytti hyvältä, mutta pelissä hyvästä alkulämmöstä ei ollut apua. PHSB iski avausmaalinsa jo hieman reilun viiden minuutin pelin jälkeen Dynamon huolimattoman maalineduspuolustamisen johdosta. Tämä oli kuitenkin vasta alkua, sillä Dynamon ongelmat jatkuivat ja kotijoukkue rokotti ensimmäisen erän aikana vielä kolme kertaa, joista yhden ylivoimalla. Näin ollen ensimmäiselle erätauolle mentiin PHSB:n 4-0 johdossa.

Erätauolla Dynamo koitti saada omaa peliä uomiinsa ja sitä kautta lähteä kuromaan kotijoukkueen etumatkaa kiinni. Tämä ei kuitenkaan onnistunut vaan jo erän toisella peliminuutilla edelliskauden Dynamopelaaja Tero Puumalainen laukoi pallon ohi Dynamon maalilla aloittaneen Santeri Savolaisen. Tästä maalista ehti kulua vain reilu minuutti, kun pallo löysi tiensä taas Dynamon maalin perukoille ja peli 6-0. Tämä ei suinkaan kotijoukkueelle riittänyt vaan isännät lisäsivät kaasua ja valotaululla komeili toisen erän lopuksi lukemat 9-0 kotijoukkueen hyväksi.

Kolmanteen erään Dynamo teki muutoksia ketjuihin ja vaihtoi maalivahtia, mutta kolmannen erän maalinteon aloitti kuitenkin kotijoukkue Jukka-Pekka Utriaisen toimesta, joka merkittiin maalintekijäksi ottelupöytäkirjaan kamppailun aikana kaikkiaan viisi kertaa. Dynamon ensimmäisen ja myös ainoaksi jääneen maalin laukoi Lari Knaapi Henri Nummelan syötöstä ajassa 48:21. Kotijoukkue ei jäänyt tätä ihmettelemään vaan kuittasi Dynamon kavennuksen laukomalla pallon ohi Arto Mäkisen ennen kuin peli oli ehtinyt vanheta edes kahtakymmentä sekuntia Dynamon osumasta. Erän loppupuolella Dynamo sai kahden minuutin rangaistuksen mailaan lyömisestä, eikä kotijoukkue PHSB jättänyt tätäkään tilaisuutta käyttämättä vaan laukoi pallon varmasti maaliin, ohi vierasjoukkueen huonosti peittäneen alivoimanelikon ja omiensa takana maskissa olleen Dynamovahdin. Tämän jälkeen isännät iskivät vielä yhden maalin ja näin ollen taululle loppunumeroiksikin jääneet numerot 13-1. Dynamo pääsi hakemaan kavennusta vielä rangaistuslaukauksesta ja sen epäonnistuttua vielä ylivoimalta, mutta sitä vierasjoukkue ei onnistunut tekemään. Dynamo jäi siis karusti kotijoukkueen jalkoihin pelin joka osa-alueella ja näi nollen isännille täysin oikeutettu voitto.